Tæt på koreansk koks

Sydkorea er med møje og besvær klar til gruppefinale mod Danmark på mandag

Koreas stjerne Migyeong Lee scorer her, men ellers havde hun det svært overfor et stærkt tunesisk forsvar. Foto: Lars Poulsen.
Koreas stjerne Migyeong Lee scorer her, men ellers havde hun det svært overfor et stærkt tunesisk forsvar. Foto: Lars Poulsen.
Følg Håndbold

Danmark kommer til at spille gruppefinale ved VM mod Sydkorea mandag i Granollers i Spanien. Det ligger fast, efter at Sydkorea i dagens tidligere kamp efter møje og besvær undervejs slog Tunesien 31-29.   

Tuneserne overraskede tydeligvis Sydkorea, som kom til kampen med en kæmpe sejr over Congo i holdets første kamp ved slutrunden i bagagen. Formodningen havde ellers været, at Congo og Tunesien var på nogenlunde samme niveau.

Tunesien, som fik en lærestreg af Danmark deres første kamp, var denne gang langt bedre forberedt på modstanderen.

Tunesien og Sydkorea fulgtes ad i første halvleg. Nordafrikanerne havde luges ud i det tekniske fejl, og på den måde fik de stoppet de sydkoreanske kontraløb. Tunesien havde også godt fat i forsvaret, hvor der blev lukket godt af for de to sydkoreanske esser, den store venstrehånd, Hee Ryu på højre back, og den elegante playmaker, Migyeong Lee, med det hurtige fodskifte.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Hee Ryu var med flere mål efter pausen med at afgøre kampen. Foto: Lars Poulsen.
Hee Ryu var med flere mål efter pausen med at afgøre kampen. Foto: Lars Poulsen.
 

Der kom grus i den sydkoreanske angrebsmaskine, og det resulterede i et utal af tekniske fejl. Første halvleg var ikke en skønhedsåbenbaring, men den var spændende og helt lige. De to hold gik til pause med stillingen 14-14.

Kampbilledet fortsatte efter pausen. Holdene fulgtes ad til 18-18, inden Tunesien ved 20-18 skabte halvlegens første tomålsføring. Men Sydkorea fik kæmpet sig tilbage. Ved 21-21 var der igen kontakt.

Og så meldte Hee Ryu sig ind i kampen. Med flere scoringer i træk fik hun bragt Sydkorea foran 24-23. Det blev også 25-23, og så begyndte det at ligne den forventede favoritsejr. Da føringen med godt fem minutter igen blev øget til 29-25 lignede det afgørelsen, men tuneserne gav sig ikke.

Føringen blev reduceret til to mål og så måtte Hee Ryu i gang igen. Hun gjorde det til 30-27 med knap tre minutter igen, og så var løbet kørt for Tunesien.

Vi hører her ouverturen til en mulig katastrofe

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.