Annonce:
Annonce:

Tak for kaffe: Landin i duel med 150 kilo litauer

Niklas Landin fik selskab af lillebror Magnus på landsholdet, der sikkert slog Litauen i ren ferie-kamp

Niklas Landin giver Gudmundur Gudmundsson et klap på skulderen - nu kan lillebror Magnus Landin også prale af at være på A-landsholdet. (Foto: Lars Poulsen)
Niklas Landin giver Gudmundur Gudmundsson et klap på skulderen - nu kan lillebror Magnus Landin også prale af at være på A-landsholdet. (Foto: Lars Poulsen)
Annonce:
Følg Håndbold

Det er langt fra nogen verdens sensation at se danske brødrepar på håndboldlandsholdet. Tænk bare på de stoute Toft-brødre fra Salling – René og Henrik Toft Hansen – der for en stund er skilt fra at gøre tjeneste i nationaldragten samtidig, fordi storebror har pådraget sig en håndskade i sin iver for at gøre THW Kiel til tyske mestre nok engang.

Nu er der så en ny familie-sammenføring i gang. 19-årige Magnus Landin fik sin længe ventede debut, da Danmark her til aften på udebane sikkert slog Litauen i en kamp, der for dansk vedkommende udelukkende gjaldt kejserens skæg, efter som de rød-hvide allerede har sikret sig billetterne til det kommende EM i Polen i januar ved at gøre rent bord i kval-puljen.

Annonce:

Gudmundur Gudmundsson med otte nye spillere i forhold til VM-truppen fra januar i Qatar fik en sikker sejr i en kamp uden stort forsvarsspil. Målene haglede ind i stride strømme i begge ender af banen, men dog konstant med Danmark i sikker føring fra kampens 15. minut og opgøret ud.

Danmark vandt kampen 31-25 efter 18-13 ved pausen. Og nok engang var Niklas Landin bedste danske spiller, selv om litauerne faktisk scorede alt for mange mål!

Lille-Landin får landsholds-chance

Aftenens mest iøjnefaldende spiller var dog litauisk: Den 198 cm høje stregspiller Gintaras Cibulskis bliver ifølge hastige google-søgninger afsløret som en herre, tyngdekraften har et helt godt tag i – fra 130 kilo solid kampvægt helt op til 145 kilo. Men det er vist endda et par oversprungne træningspas siden…

Annonce:

Litaueren har til gengæld ikke undgået mange måltider, siden sæsonen sluttede i hollandske JMS Hurry-Up, så kampvægten lige nu med garanti ikke holder sig under de 150 kilo – og det er dog immervæk en sjat selv for en stregspiller, der i sagens natur voldte den danske midterblok visse problemer, når folk som Jesper Nøddesbo, Henrik Toft og Henrik Møllgaard skulle danse rundt om den store balter.

Gintaras Cibulskis er nok streg – men ikke ligefrem nogen streg i luften! Det har måske ligefrem givet udslag på de lokale seismografer, når stregspilleren goplede ud mod bænken.

Lillebror-Landin blev topscorer

Defensivt var der ikke meget at juble over for den islandske landstræner i en kamp, som Mikkel Hansen også havde fået fri fra.

Magnus Landin banker på til en fremtidig plads, hvis Anders Eggerts orlov ender som et permanent afbud til landsholdet. Den høje KIF-fløj spillede en fin anden halvleg, og brødrene Landin stod i hvert fald bag scoringen til 25-19, da lillebror sikkert omsatte et langt udkast fra storebror.

På den modsatte fløj var der debut til Johan Hansen, der som indfødt færing har måttet afsone to års karantæne for at kunne stille op for Danmark i fremtiden. Han scorede kampens sidste danske mål i seksmåls-sejren

Annonce:

Danmark møder søndag i Brøndby Bosnien-Hercegovina i den sidste kamp i puljen, hvor der sikkert kan blive god gang i den, hvis gæsterne i morgen kan lave et resultat hjemme mod Hviderusland. Bosnierne får med sikkerhed talstærk opbakning fra herboende fans.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
BREAKINGBREAKING
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun vil død og pine med i en regering
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: