Talende Toft: Ingen kan erstatte René på banen

Uden for banen er vi 16, der kan dele hans opgaver, siger Henrik Toft, der bakker storebror 100 procent op i hans beslutning om at undgå pressen

René Toft Hansen i duel med et par islændinge. Kasper Søndergaard har gang i et indspil. Foto: Claus Bonnerup.
René Toft Hansen i duel med et par islændinge. Kasper Søndergaard har gang i et indspil. Foto: Claus Bonnerup.

PARIS (Ekstra Bladet): Om nogen ved Henrik Toft, hvad storebror har været igennem – og der er bestemt ingen broderlige bebrejdelser i retning af René Toft, der har forholdt sig tavs som en Limfjordsøsters, siden Gudmundur Gudmundsson samlede de to sallingboer og resten af truppen 2. januar.

René Toft Hansen blev korsbåndsskadet (for anden gang i karrieren) tredje juledag 2015 i kamp for THW Kiel, og det var grusomme billeder, der viste, hvordan den store kleppert fik knæ og ben vredet i en fuldstændig naturstridig vinkel i en grum sandwich mellem to modstandere.

- Jeg har fuld forståelse for de ting, han har været igennem og de ting, han går igennem lige nu, så selvfølgelig kan jeg forstå ham, siger Henrik Toft på spillerhotellet i Bercy.

- Jeg har været gennem det samme program som ham – dog uden de knæskader, han har haft – men belastningen i Bundesligaen kender jeg godt. Så jeg ved, det ikke bare lige hænger sammen at spille topkampe i Bundesligaen, Champions League og så møde ind til landsholdet og være toptunet. Det er en udfordring i sig selv, og det har jeg selvfølgelig også mærket på egen krop, siger Henrik Toft.

- Men folk tænker jo: Hvor hårdt kan det lige være at snakke 10 minutter med pressen. Kan du forklare, hvorfor det er en mental belastning?

- Jamen, det er det det, fordi der sker utroligt meget til en slutrunde, og vi har allerede været gennem meget under forberedelserne. Pressen tager bare en anden form for energi end den, du skal bruge på håndboldbanen, og hvis du ikke er 100 pct. klar PÅ banen, får du det svært til et verdensmesterskab, siger Henrik Toft.

Storebror nåede på rekordtid at blive klar til OL-samlingen allerede i juli og trodsede al skepsis, da han var i stand til at dele øretæver ud i testkampene mod bl.a. Brasilien – og efterfølgende blev udtaget til OL.

Hvordan det gik, husker de fleste vel endnu…

- For at René kan bruge energien rigtigt, vil jeg langt hellere ha’ at han bruger den på banen – og så er vi 16 andre spillere, der kan tage hans opgaver uden for banen. Men på banen er der ingen af os, der kan erstatte ham. Derfor er fordelingen blevet sådan, og det kan jeg sagtens leve med – og det håber jeg også, andre kan, siger Henrik Toft.

Se også: René Toft er ramt af ny knæskade: Ude i tre uger

Se også: Undrer sig over håndboldherrerne: Ærgerligt og forkert

Se også: Revser dansk stjerne for film: Jeg forstår det ikke

1 kommentar
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere