Team Esbjerg vil revanchere CL-skuffelse mod Viborg

Lars Frederiksen mener, at hans hold er under et vist pres for at besejre Viborg i lørdagens kamp

Maria Mose Vestergaard i aktion for Team Esbjerg. (Foto: Anders Brohus)
Maria Mose Vestergaard i aktion for Team Esbjerg. (Foto: Anders Brohus)

Søndag i sidste uge blev håndboldklubben Team Esbjergs drøm om at kvalificere sig til Champions League-gruppespillet knust.

Det skete, da rumænske Baia Mare på hjemmebane vandt hele 32-21 over de danske vicemestre i den afsluttende kamp i kvalifikationen.

Lørdag står Team Esbjerg-spillerne så klar til endnu en vigtig kamp, når holdet tager imod Viborg HK i Boxer Dameligaen.

Vestjydernes træner, Lars Frederiksen, har fået skuffelsen i Rumænien lidt på afstand.

- Jeg troede, at vi havde fået holdet op i gear, så vi var klar til det. Jeg syntes, at vi havde fået trimmet holdet til at møde et tophold allerede nu. Derfor slog det ekstra hårdt, siger han om nederlaget til Baia Mare.

- Men der kommer nye mål, og heldigvis står Viborg nu for døren. Jeg ser stadig Viborg som en del af top-5 i Danmark, siger træneren.

Viborg mistede en række klassespillere før denne sæson, og selvom klubben har hentet blandt andre landsholdsfløjen Ann Grete Nørgaard i Team Tvis Holstebro, er der ikke samme stjerneglans over holdet som tidligere.

- Vi stod over for Viborg i DM-semifinalerne i sidste sæson. Dengang havde de verdensklassespillere på nogle af pladserne. Nu er det mere bredden.

'De har alt at vinde'
- Før skulle vi forberede os på fire-fem spillere, nu er det 12-13 spillere. Vi ved godt, at de ikke har samme topniveau men der er stadig landsholdsspillere fra Danmark, Ungarn og Frankrig på mange pladser.

- Vi ved, at de kommer med alt, hvad de har, og de vil sikkert sige, at de har alt at vinde og intet at tabe, siger Lars Frederiksen.

Team Esbjerg vandt grundspillet i Boxer Dameligaen i sidste sæson, hvilket var årsag til, at holdet kom med i Champions League-kvalifikationen.

Vestjyderne har samme ambition i denne sæson, og derfor skal der gerne to point på kontoen i kampen mod Viborg, der lige som Team Esbjerg har tre point efter to kampe.

- Vi er pressede på den måde, at det er sådan en kamp, vi skal vinde, hvis vi vil være med fremme og have en målsætning om at vinde grundspillet.

- Vi glæder os meget til kampen mod en meget svær modstander. Jeg ser Viborg som en farlig outsider til at komme med i DM-semifinalerne, siger Lars Frederiksen.

Kampen i Esbjerg begynder klokken 17.10.