Annonce:
Annonce:

Teenage-talent tager rollen som december-darling

19-årige Mathilde Hylleberg kunne egentlig godt trænge til lidt ferie efter en travl sommer, men hun er skarpladt og klar til EM i Frankrig, garanterer hun

Mathilde Hylleberg jubler efter endnu en scoring for TTH Holstebro. Foto: Bo
Mathilde Hylleberg jubler efter endnu en scoring for TTH Holstebro. Foto: Bo
Annonce:
Følg Håndbold

- Mor! Jeg flytter lige hjemmefra i december!

Mathilde Hylleberg var for et par uger siden ikke i nærheden af at tænke den tanke, at HUN skulle bytte jule-optakten hjemme i Resen ved Struer ud med barsk og klistret kvindekamp på fransk parket med start i Nantes om 14 dage.

Men tirsdag aften ringede Klavs Bruun Jørgensen og fortalte højrefløjen det, han har antydet i en uges tid: Du skal med til EM i håndbold! Hidtil har hun kun snuset til voksen-landshold på det rekrutmandskab, der i september spillede to kampe mod de norske jenter, men i lighed med Anne Cecilie la Cour har den unge Holstebro-fløj overhalet konkurrenterne på det ’rigtige’ landshold. I Hyllebergs tilfælde Simone Böhme.

- Jeg havde overhovedet ikke forventet det. Ikke i min vildeste fantasi, siger den 19-årige TTH Holstebro-wing i telefonen på dagen, da udtagelsen endelig bliver officiel.

Annonce:

Er der buler eller deciderede huller i gipsloftet derhjemme?

- Nej, men jeg sprang rimeligt højt i luften. Det er bare kæmpe stort, siger Mathilde Hylleberg, der bor hjemme hos mor og far i Resen, hvor beskeden dog faldt så sent, at der ikke lige var tid til at fejre opgraderingen til A-landsholdsspiller med andet end kærlige ord, almindelig jubel og formentlig en enkelt krammer eller tre i en generelt håndboldtosset familie.

I stedet for en træningslejr i Portugal med TTH Holstebro skal teenageren nu i stedet optræde på den voksne scene i den bedste sendetid som december-darling. Hun fik den ene af to ledige pladser, mens den anden gik til veteranen Lotte Grigel, der såmænd blot var 17 år, da hun i sin tid debuterede ved en slutrunde. Debrecen-spilleren får pladsen, fordi Line Haugsted ikke blev EM-klar.

Annonce:

Når man kommer fra Resen, der ifølge debutanten rummer såvel købmand som busforbindelse til Struer, ligger ydmygheden pænt på plads lige under overfladen, og Mathilde Hylleberg kender da også udmærket sin rolle ved det forestående EM:

- Jeg skal se en masse kampe, tage chancen når jeg får den og gøre det, jeg er bedst til. Trine Østergaard er klart førstevalg, og så skal jeg aflaste hende, lyder prognosen fra Mathilde Hylleberg, der indtil denne sæson også jævnligt spillede og dækkede højre back på klubholdet.

Hvad er du bedst til?

- Jeg håber, jeg kan bidrage med mit forsvarsspil, leveret fint angrebsspil og forhåbentlig score på de chancer, jeg får. Jeg har de sidste to sæsoner suppleret Pauline Bøgelund på højre back og har altid syntes, det var sjovere at dække en back i forsvaret end stå ude i hjørnet, siger hun.

- Det er ikke Klavs Bruuns plan, at jeg skal dække back på landsholdet, men jeg kan selvfølgelig passe pladsen i korte sekvenser, siger hun.

Annonce:

Mathilde Hylleberg blev HHX-student i sommeren 2017 og arbejder nu ved siden af håndbolden hos konsulenthuset Sonne, hvor hun er ansat i salgssupport og bl.a. opretter aftaler for sælgerne.

Du er altså et ordensmenneske?

- Det er jeg god til.

Og er aldrig kommet for sent til noget som helst?

- Jeg må indrømme, at jeg er kommet for sent til et par træninger.

Men det var ikke din skyld?

- Nej. Det var det nemlig ikke, siger hun og griner.

Mathilde Hylleberg var i juli i Ungarn med på U20-landsholdet, der blev slået ud af VM’s kvartfinale af Korea.

Burde du ikke i virkeligheden holde fri?

- Jeg kunne da godt trænge til lidt ferie, men mon ikke udtagelsen til landsholdet automatisk giver fornyet energi. Det tror jeg!

Teenager og veteran får sidste pladser i EM-trup

Dansk toptræner skriver kontrakt med sin datter

Dansk stjerne gav Wilbek ultimatum: - Jeg magter ikke det her

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor heldig har man dog lov til at være på boligmarkedet?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bag om dansk politik

Vis alle artiklerne

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: