Tjekkiet er kanonføde i Danmarks EM-gruppe

Spanien slog tjekkerne 32-15 i den første kamp i puljen. Vi møder Tjekkiet på mandag   

Aguinagalde stråler fortsat på den spanske streg. Foto: Lars Poulsen
Aguinagalde stråler fortsat på den spanske streg. Foto: Lars Poulsen

VARAZDIN (Ekstra Bladet) På forhånd var Tjekkiet regnet som det svageste hold i Danmarks gruppe ved EM i Kroatien, og det indtryk er ikke blevet ændret efter tjekkernes opgør mod Spanien.

Danmark møder Tjekkiet mandag aften i Varazdin, og det ligner på forhånd en overkommelig opgave for Nikolaj Jacobsens tropper. Spanien havde i hvert fald ingen problemer med at sætte sig på tjekkerne, som havde meget svært ved at komme til afslutninger.

Det bevægelige og offensive spanske forsvar havde let ved at bryde det tjekkiske krydsspil, og presset fra det spanske forsvar fik tjekkerne til at lave et hav af tekniske fejl. Ja, de hvidklædte tjekker stod nærmest i kø for at smide bolden ud over sidelinjen. På den måde blev det aldrig nogen køn eller lige forestilling.

Spanien bragte sig hurtigt komfortabelt foran, og hos Tjekkiet var det længe kun den godt to meter høje, højre back, Stanislav Kasparek, som kunne udfordre det spanske forsvar. Det 21-årige talent fra Balatonfuredi har en god venstrearm, og med fem kasser lavede han mere end halvdelen af de ni mål, som Tjekkiet trods alt formåede at score i første halvleg.

Kasparek var ene om at true Spanien i store perioder af kampen. Foto: Lars Poulsen
Kasparek var ene om at true Spanien i store perioder af kampen. Foto: Lars Poulsen
 

På det tidspunkt var Spanien foran 16-9, og kampen var reelt afgjort. Tjekkerne havde ingen kombinationer, ingen kontraløb eller overraskelser som kunne true Spanien, mens det i den modsatte ende var let for spanierne at komme til afslutninger.

Danmark møder Spanien i den sidste gruppekamp på onsdag, og det kan gå hen og blive en ganske underholdende affære. Spanierne spiller et bredt og afvekslende angrebsspil med mange temposkift.

Holdet råder over rigtig gode fløje, og så huserer kraftværket Julen Aguinagalde stadig på stregen. Han trækker som altid en god håndfuld straffekast, og samtidig skaber han plads til skytterne. Fløjene løber mange overgange, og en spiller som Ferran Sole på højre fløj er spændende at følge. Han rykker gerne på tværs og formår at score på hopskud.

Den spanske træner Jordi Ribera råder over en meget bred trup, hvilket bedst illustreres af, at 11 spaniere kom på scoringslisten i det, der i løbet af anden halvleg udviklede sig til en regulær afklapsning af tjekkerne. Med 10 minutter igen havde Tjekkiet kun formået at lave 12 mål, og på den måde vinder man ingen kampe ved slutrunden.

Selv den store Stanislav Kasparek opgav ævred i anden halvleg, hvor kraften var gået af venstrearmen. Tjekkiet lavede i de sidste 30 minutter flere tekniske fejl end de lavede mål. Det var ikke kønt at se på. Spanien udnyttede de mange fejl til at lave en strib lette mål på kontraløb og sejren på 32-15 var på ingen måde for stor. 

Sjælden stærk opstilling: Måske det bedste landshold i dette årtusinde