Toft om klubkollaps: Jeg føler med vennerne i Hamburg

Forsvars-generalen kan glæde sig over, han allerede i sommer kom videre til Flensburg – men Henrik Toft er ked af det på vegne af spillere og fans ved Elben

Henrik Toft Hansen i en heftig tango under kampen mod Rusland. Mads Mensah og Henrik Møllgaard er i yderste alarmberedskab. (Foto: Lars Poulsen)
Henrik Toft Hansen i en heftig tango under kampen mod Rusland. Mads Mensah og Henrik Møllgaard er i yderste alarmberedskab. (Foto: Lars Poulsen)
Følg Håndbold

GDANSK (Ekstra Bladet): Styrmand Toft fik rumpetten ud af Hamburg i tide og sikrede i sommer job og økonomi i danskerklubben lige syd for grænsen. Den kendsgerning er han og kæresten, den svenske landsholdsspiller Ulrika Ågren, naturligvis glade for – men det har alligevel været en tung weekend for sallingboen, der føler med de gamle venner i klubben ved Elben.

I betragtning af det, der nu sker i Hamburg, må du vel være lykkelig for, du fik skiftet til Flensburg i tide?

- Jeg står ikke og jubler. Jeg har medfølelse med dem dernede, jeg kender situationen og ved, hvordan de har det i klubben. Man kunne have nogle bange anelser og tænke, det kunne ske – men jeg troede faktisk ikke, det ville blive tilfældet. Det er en stor klub i en stor by, der nu formentlig forsvinder. Jeg er selvfølgelig glad for, at jeg har mit på det rene og er fint tilfreds i Flensburg, hvor jeg nu er, siger Henrik Toft.

- Det er utroligt trist for håndbolden og for klubben, der vandt Champions League lige inden, jeg kom dertil. Jeg har selv været med, mens det gik halvskidt, og lønnen ikke kom ind, vi tabte nogle dumme kampe, og det var en kamp bare at få licens til at spille videre i Bundesligaen, siger han.

Derfor røg Mikkel Hansen på bænken

- Jeg tænker meget på specielt de landsholdskolleger, der spiller dernede – men også de tidligere holdkammerater og klubbens fans. De har været helt fantastiske gennem hele processen, og det er et stort savn, hvis det virkelig er slut med håndbold i Hamburg, siger Henrik Toft og tilføjer:

- Jeg håber, alle kommer godt videre efter det her.

EM-åbningen mod Rusland gav to point – og en pæn sjat ro i sjælen.

Hvad var godt i dag?

- To point – og så videre. Jeg har følelsen af, at det blev en lidt rodet kamp, men vi får sat os godt på dem til sidst og skabt en afstand, så det ikke bliver alt for spændende. Men det er en åbningskamp, og det var ikke alt, der flaskede sig – men vi er inde i turneringen nu med en god sejr. Det så ganske fornuftig ud, men vi skulle lige i gang.

Storspillende og 'satans irriteret' Landin måtte ud

Sporer en rutineret mand alligevel lidt nervøsitet i en EM-åbning?

- Næh, jeg vil for mit vedkommende ikke kalde det nervøsitet. Det er ren spænding. Vi har glædet os til at komme i gang efter en lang og hård træningslejr, nu er vi her og har overstået en første kamp, der ofte bliver lidt rodet. Det var den bestemt også i dag. Vi fik løbet nogle fine kontraer, og Niklas står jo en fin kamp.

Når du siger ’fin’, så er det jysk, ikke?

- Jeg har følelsen af, at han står en rigtig god kamp med et par 100 procents-redninger, der hjælper os godt på vej, så vi kan vel godt stramme den til, at han spiller en godkendt kamp, haha.

Det var store ord…

- Præcis!

Rystet Lindberg løjet for: Ens hverdag styrter i grus

Men var billedet mod Rusland ikke lidt modsat det, vi har set hidtil. Hæderligt forsvar – men svingende angreb?

- Det kan måske være fordi, det er en typisk åbningskamp, hvor vi får lavet lidt småfejl her og der. Men angrebsspillet skal nok komme i gang – vi har haft forsvarsspillet meget i fokus, og det kom i gang efter nogle små-vanskeligheder. Jeg er i hvert fald fortrøstningsfuld, og så håber jeg, at dem, der fik nogle skrub i dag, kommer sig hurtigt og er klar igen mandag aften.

Niklas Landin nedtoner skade efter EM-premiere

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+