Topboss blander sig i EM-kaos: Giv grønt lys!

Danmarks Idrætsforbund opfordrer kraftigt regeringen til at give grønt lys til EM

De danske spillere ved fortsat ikke, om de skal spille EM om 11 dage. Foto: Lars Poulsen/Ritzau Scanpix
De danske spillere ved fortsat ikke, om de skal spille EM om 11 dage. Foto: Lars Poulsen/Ritzau Scanpix
Følg Håndbold

Danmarks Idrætsforbund blander sig nu i det kaos, der hersker om kvindernes EM-slutrunde i december.

Regeringen har fortsat ikke givet Dansk Håndbold Forbund grønt lys til at afvikle Norges del af festen med blot 11 dage til slutrundestart.

Det får nu formanden for Danmarks Idrætsforbund, Niels Nygaard, til at lægge pres på politikerne.

- Jeg vil gerne sende en kraftig og utvetydig opfordring til politikere og myndigheder om at give grønt lys til, at Danmark kan gennemføre EM-slutrunden for kvinder i december.

- Lige nu sidder Dansk Håndbold Forbund i en problematisk venteposition, og indtil for ganske nylig er der ikke sat spørgsmålstegn ved, at slutrunden kunne gennemføres, lyder det fra Niels Nygaard i en pressemeddelelse.

Dansk Håndbold Forbund varslede i går, at man kan blive nødt til at kaste håndklædet i ringen. Det kan du læse mere om her:

Kaster snart håndklædet: - Fuldstændig grotesk

Messerschmidt om EM-kaos: - Det er en skandale

Artiklen fortsætter under billedet..

Problemet er, at myndighederne er bekymrede for eventuel smittespredning i forbindelse med slutrunden, men Niels Nygaard er ikke i tvivl om, at den kan afvikles forsvarlige.

- Retningslinjerne for slutrunden er meget restriktive, og derudover har Dansk Håndbold Forbund været klar til at strække sig langt, hvis sundhedsmyndighederne alligevel skulle have betænkeligheder.

- Selvom vi naturligvis har forståelse for den generelle corona-travlhed, har vi derfor svært ved at forstå, at der endnu ikke er givet en klarmelding, siger han.

Oprindeligt skulle Herning og Frederikshavn være vært for den danske del af EM, men Herning overtog Frederikshavns kampe på grund af situationen med mink i Nordjylland.

Strenge coronarestriktioner fik i den forgangne uge Norge til at trække sig fra deres del, og det store stridspunkt er således, om Danmark kan få lov til at overtage de puljekampe og finalerunden, som skulle være spillet i Norge.

Hvis det lykkes at få accept fra regeringen, vil Kolding skulle huse gruppekampene, mens Herning overtager finalerunden fra nordmændene. Skulle Dansk Håndbold Forbund få nej, er det højst tvivlsomt, om EM kan gennemføres.

Pep-talk til Pierre-Emile: Han fylder

Seier tromler over etisk grænse i FCK

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Den danske model er i fare, hvis ikke en masse tyk beton fjernes

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind