Total kaos: - Drønærgerligt

EM plages voldsomt af coronasmitte, og Niklas Landin er frustreret over, at kvaliteten ved turneringen lider et alvorligt knæk

Niklas Landin er godt og grundigt træt af, at coronasituationen har grebet om sig, som tilfældet er ved dette EM. Foto: Lars Poulsen
Niklas Landin er godt og grundigt træt af, at coronasituationen har grebet om sig, som tilfældet er ved dette EM. Foto: Lars Poulsen
Følg Håndbold

BUDAPEST (Ekstra Bladet): Niklas Landin er godt og grundig træt af situationen.

Irritationen handler selvfølgelig ikke om Danmarks færd ved EM, hvor sejren over Island var den fjerde ud af fire mulige.

Nej, det er smitteudbruddet ved slutrunden, hvor mange nationer oplever massivt mandefald, der plager den danske anfører.

Flere markante islandske profiler manglede i torsdagens kamp, og listen over EM-stjerner i isolation bliver længere og længere.

- Jeg synes, det er drønærgerligt. Det er jo ikke derfor, vi spiller ved en slutrunde. Det er jo ikke for at spille mod de andre nationer, når de er svækket, mens vi selv stiller fuldt hold. Vi vil gerne spille mod de bedste hold og de bedste spillere, og dem, der er udtaget fra start. Så det er ærgerligt, at det hele bliver hæmmet af det, der sker udenfor, siger Landin.

Han og landsholdet kunne se deres optakt til torsdagens kamp blive ændret flere gange.

De islandske smittetilfælde dukkede op i etaper, og det gjorde det vanskeligt at vide, hvem og hvor mange, der egentlig vil stille til start. Landstræner Nikolaj Jacobsen kaldte situationen for sindssyg forstyrrende.

Niklas Landin så det meste af kampen for sidelinjen, hvorfra han sendte masser af god energi i retning af Kevin Møller, som strålede i målet. Foto: Lars Poulsen
Niklas Landin så det meste af kampen for sidelinjen, hvorfra han sendte masser af god energi i retning af Kevin Møller, som strålede i målet. Foto: Lars Poulsen
 

Sjælden situation
Modsat den hårdtramte nordiske konkurrent er det danske landshold fortsat gået fri for positive testresultater.

Men med den seneste udvikling in mente er det naturligvis nærliggende at grue for, at det er et spørgsmål om tid. Landin føler dog ikke, at han er mere nervøs nu, end tilfældet var, da keeperen rejste afsted mod Ungarn.

- Jeg frygter det ikke mere, end jeg gjorde inden turneringen. Det sker, når det sker, og hvis det sker, så sker det, siger han.

For en sjælden gangs skyld måtte anføreren opleve det meste af en landskamp fra sidelinjen.

Kevin Møller ramte en kongedag i kassen og pillede pynten af de islandske skytter efter sin indskiftning. Præstationen kastede både en topkarakter af sig hos Ekstra Bladet og massiv ros fra keeperkollegaen:

- Det var fantastisk, at han kommer ind og griber den med det samme og spiller en brandkamp. Det er jo også derfor, at han er med, siger Landin.

Han og resten af landsholdet spiller næste gang lørdag, hvor Kroatien venter i anden kamp i mellemrunden.

Før Danmarks møde med Island fældede Ekstra Bladets udsendte dom over det enorme smitteudbrud, der har ramt EM:

Corona-situationen til EM-slutrunden påvirker flere og flere hold. Jan Jensen konstaterer, at slutrunden skulle være udsat.

 

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Støjberg er dansk politiks nye protest-dronning

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind