Total nedsmeltning: Danmark ydmyget i gruppefinale

Danmark fik bøllebank af Serbien, der overtrumfede de unge danske talenter på cool smartness – nu venter Frankrig på torsdag…

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

NANTES (Ekstra Bladet): Hvilken nedtur. Sikken nedsmeltning!

Velkommen til de europæiske mesterskaber i sønderbombning af selvtillid og forventninger til et dansk hold, der konstant haltede håbløst bagefter en flok klogt spillende serbere

Danmark landede på jorden med et brag og tabte 25-30 efter 13-17 ved pausen til Balkan-artisterne og ender dermed som nummer treer i puljen med ’blot’ to point i bagagen. Det betyder, at Klavs Bruuns tropper allerede torsdag møder Frankrig, fire dage senere de olympiske mestre fra Rusland og til slut Montenegro.

Hvis det var tough mod Serbien, så bare vent: Det bliver værre mod et fransk hold på hjemmebane og en flok russere, der nok skal få besked om, hvordan håndværket skal udføres af den koleriske Jevgenij Trefilov.

Og Montenegro taber vi altid til, når det virkelig gælder…

Det blev en kamp mellem lovende unge danske talenter og serbisk smartness, rutineret coolness, en genopstanden Andrea Lekic og stor problemer med det serbiske forsvar centreret omkring den enorme Dragana Cvijic. Plus andre rutinerede og stærkt spillende aktører som den skarpe Jovanka Stoiljkovic.

De kørte ganske enkelt Danmark ud af hallen. Nådesløst.

De havde givet hinanden håndslag på IKKE at rode sig ud i endnu en dårlig start. Men som mod Sverige og Polen var det lige præcis det, der skete – med den forfærdelige forskel, at det blev ved.

Mod Sverige var de bagud 1-5 efter fem minutter, 3-7 efter ti – og nogenlunde på lige efter et kvarter. Søndag mod Polen bagud 1-4 efter små ti minutter og på omgangshøjde efter et kvarter.

Mod Andrea Lekic & Co. i puljefinalen startede Klavs Bruuns tropper igen skidt, men fik dog slæbt sig på omgangshøjde efter ti minutter, og så skulle man jo have troet, at den danske offensiv var klar til at tæve løs mod det smalle Balkan-mandskab. Men go’daw do!

Det blev bare værre og værre. 8-9, 8-12, 10-14 og 12-17 kort før pausen. Absolut NUL redninger i målet, og Sandra Toft blev erstattet af Althea Reinhardt efter 20 minutter. To-et-halvt minut senere havde hun Danmarks første redning i kassen – så skal det blive svært.

Når man så kombinerer med et utal af fejl og brændte skud i angrebet. Jamen… Så er det jo nærmest umuligt at vinde håndboldkampe.

Der var ganske enkelt intet, der virkede – ud over at stressniveauet i den unge danske bagkæde må have været betragteligt. Klavs Bruun forsøgte at tale ro og tålmodighed ind i den timeout, han tog – lidt sent – ved 11-15. Det virkede bare ikke.

En rædselsfuld første halvleg. Anden omgang blev endnu værre!

Ingen nævnt, ingen glemt. Men en kavalkade af fejl, dårlige beslutninger og elendige skud mod et hold, der skulle have været most tørre for benzin i slutfasen.

I stedet var Danmark bagud 15-24 efter 42 minutter, og selv om der blev pyntet lidt op det sidste kvarter, så lignede det alt andet end jul.

Der bliver noget at se til på værkførerkontoret de kommende dage…

Danmarks kampe i mellemrunden

Torsdag 6. december
18.00 Danmark-Frankrig (tidspunkt kan ændres pga tv)

Mandag 10. december
18.00 Danmark-Rusland (tidspunkt kan ændres pga tv)

Onsdag 12. december
15.45 Danmark-Montenegro (tidspunkt kan ændres pga tv)

Se også: Efter mareridt: Hun er landsholdets nye general

Se også: Det glade vanvid: Verdens bedste spillede VM med 50 vabler

Se også: Lyspunkt efter fallit: Dansk storklub slipper med million-rabat

1 af 10 Foto: Lars Poulsen
2 af 10 Foto: Lars Poulsen
3 af 10 Foto: Lars Poulsen
4 af 10 Foto: Lars Poulsen
5 af 10 Foto: Lars Poulsen
6 af 10 Foto: Lars Poulsen
7 af 10 Foto: Lars Poulsen
8 af 10 Foto: Lars Poulsen
9 af 10 Foto: Lars Poulsen
10 af 10 Foto: Lars Poulsen
96 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere