Gå til artikel om 1 sek
Gå til artikel

Totalt kollaps: Danmark fik prygl

Spanien udmanøvrerede fuldstændig de danske håndboldkvinder 29-22 på sort aften – Danmark er nu helt væk og kan ryge helt ned på plads syv eller otte, hvis Ungarn slår Norge senere i aften

Der var dansk nedtur og spansk jubel, da slutsignalet i Ungarn lød. (Foto: Lars Poulsen)
Der var dansk nedtur og spansk jubel, da slutsignalet i Ungarn lød. (Foto: Lars Poulsen)

DEBRECEN (Ekstra Bladet): De spillede Stayin’ Alive i pausen, og det var jo en morderlig pæn gestus af de ungarske arrangører midt i det, der lignede begyndelsen til en depression i Debrecen.

Det skulle blive endnu værre!

Danmark er færdig ved EM efter en blodfattig indsats, der på et tidspunkt i anden halvleg begyndte at ligne totalt kollaps. Ikke nok med, at semifinalen fortonede sig i tågedisen over den ungarske puszta - sammenbruddet var også så eklatant voldsomt, at Danmark på minus ti scoringer faktisk var overhalet af Rumænien i gruppen og dermed ude i kampen om plads syv eller otte ved EM.

Nu gik det lige akkurat - men Ungarn kan med en sejr over Norge senere i aften stadig stjæle plads tre i gruppen, der giver en kamp om femtepladsen på fredag - et opgør, der ’kun’ tæller i forhold til seedning før OL kval-spil.

Se også: Chok i Norge: Dansk håndbold-syge smitter

Alle kløgtige håndbold-mennesker gættede på forhånd, at de spanske senoritas ville køre tør for strøm i løbet af anden halvleg. Men det var de danske spillere, der mistede forbindelsen til dynamolygterne.

Las guerreras - krigerne - var simpelt hen en tand for snu, et kilometer for stærke - og lysår mere kyniske, når det kom til at køre direkte på og frem for alt afslutte højt på de danske keepere, der fangede nul og en dyt kampen igennem.

Sandra Toft med en redningsprocent på 14 - for halvanden redning - er altså heldigvis et særsyn, men desværre ikke i denne kamp, der endegyldigt kvalte enhver drøm om semifinale og EM-metal. Sandra Toft og Rikke Poulsen blev skudt vind og skæve, når de spanske toreadorer høvlede gennem hullerne i et dansk forsvar og afsluttede tæt på - og altid højt i buret.

Ond kost for de danske målmænd!

Jan Pytlick prøvede at hekse, men kan vist ikke beskylde den spanske træner Jorge Duenas for IKKE at have læst på lektien, når det kommer til at spille seks  mod syv. Hallen jublede af indebrændt skadefryd, da Alexandrina Cabral Barbosa kunne bringe Spanien i front 22-16 i tomt mål efter en bøf af Kristina Kristiansen i den anden ende.

Se også: Toptræner: Var det ikke Dalmose, der opfandt håndbold?

Savnet af Stine Jørgensen blev for stort, og hverken Maria Fisker, Anne Mette Hansen eller den haste-indkaldte Lærke Møller kunne kompensere for det savn i et hakkende og hostende dansk angrebsspil.

Det endte decideret pinligt for Danmark, og efter som det sidste indtryk altid er det stærkeste, så bliver der noget at rette op på før VM på dansk hjemmebane om et år.

Spanien er og forbliver dansk kvindehåndbolds nye, onde ånd. Fem sejre i de seneste fem opgør – deriblandt VM, OL og nu EM.

Det er okay at tabe - men det her lignede regulær ydmygelse!

1 af 2 Sandra Toft kunne ikke stille meget op mod de træfsikre spaniere. (Foto: Lars Poulsen)
2 af 2 Der var dansk nedtur og spansk jubel, da slutsignalet i Ungarn lød. (Foto: Lars Poulsen)
kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen