Træner-krig på topniveau: Ekstremt nedladende over for kvinder

Landstræner Klavs Bruun Jørgensen er harm og fatter ikke, hvorfor Ole Nørgaard absolut skal tvære sin dommerkritik af på kvinderne

Klavs Bruun Jørgensen synes, Ole Nørgaard taler enormt nedladende om damehåndbold. (Foto: Ernst van Norde)
Klavs Bruun Jørgensen synes, Ole Nørgaard taler enormt nedladende om damehåndbold. (Foto: Ernst van Norde)

- Det er da en ekstremt nedladende udtalelse over for damehåndbolden!

Klavs Bruun Jørgensen er ét stort spørgsmålstegn, efter Skjern-træner Ole Nørgaard i BT er gået til angreb på den danske dommerstand. Ifølge den vestjyske håndbold-coach er det et problem, at danske dommere det ene øjeblik dømmer international herrehåndbold og det næste leder bataljerne mellem to kvindelige danske ligahold.

Det sker med følgende ’fantastiske’ sammenligning:

’Sagt i respekt for både damerne og herrerne, kan man sige, at reglerne er det eneste, der er til fælles. Jeg vil sammenligne det med en universitetslærer i dansk og en 1. klasselærer i dansk. Det er jo to helt forskellig verdener,’ siger Ole Nørgaard, der fortsætter:

’Vi er alle sammen glade for, at det er en universitetslærer, der står for undervisningen på universitetet, ligesom vi er glade for, at det er en specialist, der underviser børnene i 1. klasse,’ siger Skjern-træneren.

Se også: Århus i Final 4 efter kæmpe Skjern-kollaps

Klavs Bruun Jørgensen er først og fremmest rimeligt mystificeret over udtalelsen – men også passende harm på sine spilleres vegne:

- Det er da et ekstremt dårligt billede. Temmelig kluntet, og jeg gad da egentlig godt vide, om Ole Nørgaard ikke i sit stille sind spekulerer over, om han dog ikke kunne have formuleret sig lidt anderledes, siger kvindernes landstræner.

- Det er da pudsigt, han har behov for at snakke nedladende om damehåndbold. Ordbilledet med de to dansklærere er jo i bedste fald bare fjollet – men også temmelig uheldigt, siger Klavs Bruun Jørgensen.

- Jeg kan da godt forstå, han selv dagen efter at være røget ud af pokalturneringen ærgrer sig over dét, men hvorfor blande damehåndbold ind i det? Så vidt, jeg husker, førte Skjern den kamp i Aarhus med en seks-syv stykker på et tidspunkt, så Ole Nørgaard og holdet havde vel alle muligheder for at afgøre sagerne selv, pointerer Klavs Bruun Jørgensen.

Se også: Ulrik Wilbek inden VM: Det kan ende i kaos

Synspunktet om, at dommerne taber niveau ved både at dømme kvinder og mænd giver landstræneren heller ikke en tom harpiksbøtte for:

- Jeg forstår ikke hans bekymring. Anders Birch og Dennis Stenrand dømmer jævnligt internationale herrekampe, så at sige, en enkelt kvindekamp skulle torpedere deres niveau er fuldstændig kulsort tale for mig. Det ville selvfølgelig være en helt anden sag, hvis det var to dame-dommere, der pludselig blev sendt ind i en herrekamp. Men det er jo det stik modsatte i dette tilfælde. Irriterende, siger Klavs Bruun Jørgensen.

Skjern missede onsdag adgangen til pokalturneringens Final 4 i en hektisk kamp, hvor Århus Håndbold i sidste sekund blev tilkendt  et straffekast, som dommerne efterfølgende indrømmede ikke var der. Østjyderne udlignede, og kampen gik i to gange forlængelse plus en langstrakt afgørelse på straffekast, hvor hverken dommere eller DHF’s official havde styr på reglerne.

Se også: Spillere og trænere enige: Mærkelige regler inden VM

24 kommentarer
Vis kommentarer