Annonce:
Annonce:

TV 2 tabte seerkampen: Ser ikke DR som en konkurrent

DR havde flest seere under VM-finalen i håndbold, men TV 2 ser faktisk slet ikke DR som en konkurrent

Danmark vandt guld på banen. DR vandt seerkampen. Foto: Lars Poulsen
Danmark vandt guld på banen. DR vandt seerkampen. Foto: Lars Poulsen
Annonce:
Følg Håndbold

Danmarks håndboldhold er verdens bedste, og Danmark er en håndboldnation.

Det er slået fast, efter at Danmark vandt overlegent over Frankrig i VM-finalen søndag, hvor over to millioner danskere - svarende til over en tredjedel af befolkningen - så med.

Men hvem er Danmarks bedste håndboldkanal?

Som Ekstra Bladet skrev tidligere mandag, havde DR flere seere til finalekampen, men skal man tro Frederik Lauesen, der er sportschef på TV 2, er det ikke noget, man går synderlig meget op i.

TV 2's sportschef, Frederik Lauesen, ser ikke DR som en konkurrent. For to år siden jublede han dog over, at TV 2 havde flest seere ved VM-finalen. Foto: Jens Wognsen/Ritzau Scanpix
TV 2's sportschef, Frederik Lauesen, ser ikke DR som en konkurrent. For to år siden jublede han dog over, at TV 2 havde flest seere ved VM-finalen. Foto: Jens Wognsen/Ritzau Scanpix
 

Ikke en konkurrent
DR og TV 2 har delt rettighederne til VM-kampene, ligesom de plejer at gøre til slutrunderne. I 2021 jublede TV 2 over, at seerne foretrak deres kanal frem for DR, men i år ser TV 2 slet ikke DR som en konkurrent.

- Det er ikke en kamp, vi kan vinde, og vi ser DR som en samarbejdspartner og ikke en konkurrent. Derfor giver det god mening at samarbejde om tingene, siger Frederik Lauesen.

Annonce:

- Vi ser da på tallene, jeg vil ikke lyve, men det er ikke afgørende, siger Lauesen, der dog har en forklaring eller to på, hvorfor DR vandt seerkampen.

- I 2021 var det jo jer, der havde flest seere, så noget tyder på, at seerne har fravalgt jer til fordel for DR. Hvad tænker du om det?

- Jeg synes, du drager en Ekstra Bladet-konklusion der. De potentielle kunder, der er, er jo færre end for to år siden, og så er der bare noget med, at dem, der har bronzekampen, ofte har flere seere end de andre, siger Lauesen.

- Det tager jo intet fra, at vi er glade og tilfredse for de her tal. To millioner danskere har set håndbold, så der er ikke noget i de her tal, der får mig til at synes, at vi har tabt noget.

DR er godt tilfreds
Anders Kern Boje, der er underdirektør for DR Nyheder med ansvar for sporten, er glad for deres setup under slutrunden.

- I dag sker der rigtig mange ting på tv-markedet, og jeg går ikke op i, om vi slår TV 2 eller ej. Jeg går op i, at vi laver et godt produkt, siger han.

Annonce:

- Jeg er superglad for det setup, vi havde i går. Både med eksperterne, værterne og studiet, men også kommentatorparret, så jeg synes, den samlede pakke var rigtig god, tilføjer han.

- Overrasker det dig, at I har flest seerne?

- Det havde jeg ingen konkrete forventninger til. TV 2 sender meget håndbold, så folk er mere vant til at se håndbold på TV 2. Men i går valgte de altså DR.

Sent sendetidspunkt
Fransk tv havde et ønske om at rykke kampen fra klokken 20.30 til 21, og det ønske efterkom Det Internationale Håndboldforbund (IHF) til DR's ærgrelse.

- Vi ville hellere have haft klokken 20.30, så børnene kunne være med og ikke skulle være oppe til klokken 23, som er sent for mange børnefamilier, siger Anders Kern Boje.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: