TV-eksperter: Det sker der med Gudmundur, hvis…

Starter fyringssæsonen i april, hvis håndbold-mændene ikke kommer til OL – læs to håndbold-eksperters bud her

Fredag blev Danmarks kommende kampe mod Kroatien og Norge vurderet

HERNING (Ekstra Bladet): OL-dramaet begynder kl. 20.30 i aften. Et døgn senere ved vi, om herrelandsholdet kommer til OL i Rio de Janeiro, hvor DHF og Team Danmark for længst har nomineret holdet til at vinde en medalje.

Det er vind-eller-forsvind for spillerne i aften mod Kroatien og i morgen mod Norge - spørgsmålet er, om det også er farvel og tak til Gudmundur Gudmundsson, hvis kvalifikationen til Legene skulle glippe.

Vi har spurgt to tv-eksperter. De er ikke helt enige…

Glipper OL-kvalifikationen, kan det resultere i en fyring. (Foto: AP) Håndbold Kl. 22 lørdag kan han være fyret

Håndbold Raser over håndbold-skandale: Det er uværdigt

Her er spørgsmålene:

1: Bliver Gudmundur fyret, hvis OL-kvalifikationen glipper?

2: Hvorfor/hvorfor ikke?

3: Misser landsholdet kvalifikationen?

 

Bent Nyegaard, TV2’s håndboldekspert

Bent Nyegaard er ikke helt skråsikker på, hvad konsekvensen kan blive. (Foto: Jens Dresling)
Bent Nyegaard er ikke helt skråsikker på, hvad konsekvensen kan blive. (Foto: Jens Dresling)
 

1: Et er at misse et par semifinaler, men glipper en OL-kvalifikation på hjemmebane med 13.000 tilskuere… Det er altså en speciel størrelse. Gudmundur og hele DHF-systemet vil komme under pres, men der er grund til at påpege, at det først og fremmest er Ulrik Wilbek, der må stå til regnskab.

- Jeg kan godt li’, at sportschefen til TV2 siger, det ikke handler om kvalifikation – men om at vinde medaljer ved OL. Det er skåret skarpt op. Men hvordan en kikset kvalifikation vil blive håndteret, har jeg ikke noget bud på.

2: Jeg vil ikke sige, at han bliver fyret. Han har været gennem tre slutrunder på kort tid, men det er stadig et spinkelt grundlag – præcis som i tilfældet Klavs Bruun Jørgensen.

3: Det tror jeg ikke. Men jeg erkender, at jeg aldrig havde troet, jeg skulle komme i den situation, at jeg tvivlede. Før EM i Polen ville jeg sige: Enten vinder de guld og går direkte, eller også kommer de i kvalifikation og klarer den sikkert. Det er første gang i umindelige tider, jeg er usikker på holdet – trods en markant hjemmebane.

Håndbold Gudmundur overrasker: Sender målmand ud af OL-truppen

 

Lars Krogh Jeppesen, DR’s håndboldekspert

Lars Krogh Jeppesen - er sikker på, landstræneren får sparket, hvis OL glipper. (Foto: Ernst van Norde)
Lars Krogh Jeppesen - er sikker på, landstræneren får sparket, hvis OL glipper. (Foto: Ernst van Norde)
 

1: Ja. Med det materiale, han har til rådighed, må man kunne forvente mere, end holdet har leveret i hhv. Qatar og Polen. Hvis OL-kvalifikationen kikser, er det simpelt hen ikke lykkedes godt nok at få implementeret hans ideer.

2: Fordi det vil være en katastrofe, hvis vi ikke får et landshold til OL. Jeg synes, det rejser nogle spørgsmål – det gør det uanset hvad – om, hvorfor holdet under hans ledelse har underpræsteret.

- Jeg kan ikke forstå, at nå vi nu har så gode målmænd som eksempelvis Niklas Landin, der er vant til et 6:0-forsvar, hvorfor skal store, stærke forsvarsspillere så halse rundt en meter eller halvanden uden for tremeteren?

3: Nej. Jeg tror, håber og krydser alt, hvad jeg har for, at det skal gå godt – selv om der egentlig ikke er meget, der taler for det. Holdet spillede en dårlig kamp i Tyskland og slog med nød og næppe reserveholdet med et mål. Men hvor vil det dog være tragisk, hvis dansk håndbold slet ikke bliver repræsenteret i Rio.

Kasper Søndergaard får dessiner af landstræner Gudmundur Gudmundsson - hjemme på værelset sidder han også og terper spil-systemer. (Foto: Ernst van Norde) Håndbold OL: Veteran laver håndbold-lektier

23 kommentarer
Vis kommentarer