TV: Mine forældre gemmer sig bag sofaen

Louise Burgaard afslører, hvorfor hun gemte ansigtet i trøjen, mens de andre jublede som vanvittige til sidst i dramaet mod Rumænien

Følg Håndbold

DEBRECEN (Ekstra Bladet): De andre jubler som vanvittige efter Susan Thorsgaards udligning til 29-29 – men Louise Burgaard, der lagde den afgørende aflevering, står bagved og gemmer ansigtet i trøjen.

- Nu har jeg det rigtigt godt, men jeg rystede temmelig lang tid efter kampen – jeg kunne godt mærke, den sad i kroppen. Men nu har jeg det fint og glæder mig til at spille mod Norge, siger Louise Burgaard.

TV: Det vidste du ikke om EM-tøsernes tatoveringer

Mens de andre jubler, står du og gemmer ansigtet. Hvad sker der lige der?

- Der løber rigtigt mange tanker igennem. Det er det der med at sidde ude på bænken, der mangler kun nogle 20 sekunder, og jeg ved, vi skal køre centerkryds til mig. Jeg ved, det er mig, der skal tage beslutningen, jeg kan afgøre kampen… Den er sgu hård altså. Men jeg følte mig også meget levende – det kriblede helt vildt i maven, siger flækkeren fra Viborg.

Veninderne tog affære i dansk EM-sejr

- Bagefter er det jo bare en kæmpe forløsning, at det blev den rigtige beslutning, men også en følelse, hvor man står og tænker: Var der noget i kampen, jeg kunne have gjort anderledes i løbet af kampen. Hvorfor skød jeg ikke der, hvorfor gjorde jeg ikke dét… Der var så mange tanker, der løb igennem. Vi kunne jo måske have vundet.

Kan du fortælle, hvad der sker de sidste otte sekunder?

- Mulle giver tegn og råber: Og så skyder du! Så jeg tænker jeg, at nu skal jeg egentlig bare skyde – men så tackler rumæneren mig, jeg kan se, at Susan er fri – og så får jeg den lige lagt. Og så scorer hun. Hold kæft mand! At være med til at afgøre kampe er virkelig en fantastisk følelse, men man kan jo både blive helt og skurk.

Det må helst ikke blive værre end det her…

- Det tror jeg ikke, vi kan undgå. Det er jo også det, der er fantastisk. Mine forældre har da også fortalt, at de sidder og gemmer sig bag ved sofaen og slet ikke kan finde ud af, hvad de skal gøre af sig selv.

Dansk point i ekstrem gyser

Nu skal I møde Norge – og Heidi Løke. Hvad er det nu, der er med hende?

- Jamen, hun er bare et ’monster’, haha. Hun er mega-dygtig og opfører sig som et duracell-batteri, der bare løber fra den ene side til den anden. Får hun bolden, er det svært at gøre noget ved det – og hun skyder med begge hænder. Hun er en spiller, vi skal være rigtigt opmærksomme på.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Er Papes ambition at være både dyr og dårlig?

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+