TV: Rasmus Lauge er gået målamok

Sådan svarer Flensburg-spilleren igen på EM-fiaskoen

Ras,us lauge har mere succes hos Flensburg-Handewitt end på landsholdet (Foto: Lars Poulsen)
Ras,us lauge har mere succes hos Flensburg-Handewitt end på landsholdet (Foto: Lars Poulsen)

En af de store danske EM-skuffelser, Flensburg-Handewitts Rasmus Lauge, har valgt at give både landstræner Gudmundur Gudmundsson og kritikerne svar på tiltale ved at gå målamok.

For anden gang indenfor 72 timer har den 24-årige bagspiller scoret ni mål i en kamp mod et af Bundesligaens absolut stærkeste mandskaber.

Først mod THW Kiel søndag og onsdag mod Rhein-Neckar Löwen.

Danskerens målshow fra søndagens Champions League-opgør mod arvefjenderne fra Kiel, blev genopført tirsdag i Mannheim, hvor et svækket 'danskerhold' viste sig at være stærkest, da topstriden skulle afgøres midt i 2. halvleg.

Spillerbussen kørte uden Mads Mensah

Med ni mål i en udsolgt SAP-Arena i Mannheim, 13.200 tilskuere, som betød sæsonens første hjemmenederlag til Mads Mensah og co., fik Rasmus Lauge sammen med den svenske målmand, Mattias Andersson, med sejren på 25-22 meldt Flensburg-Handewitt  ind i guldkampen i Bundesligaen.

- I træner Ljubomir Vranjes' filosofi passer Rasmus Lauge overraskende ind i rollen som 'joker'. For Rasmus Lauge er Flensburg-Handewitt den ideelle klub, som skal have stor ros for hans udvikling, lyder det rosende fra den gamle landsholdsfløj, Stefan Kretzschmar i en klumme på netsittet, Sport 1.

Den sædvanlige duel, Rhein-Neckar Löwen mod THW Kiel, som ellers har kørt derudad på tredje sæson, har fået et tredje hjul med Flensburg-Handewitts overraskende sejr.

Rasmus Lauge, der i Polen blev ofret af landstræner Gudmundur Gudmundsson på bekostning af hjemmeholdets Mads Mensah, var ustyrlig og skød først hul på den svenske EM-målmand, Mikael Appelgren, inden makedonske Borko Ristovski kom ud for samme behandling.

Flensburg-Handewitt overraskede hjemmeholdet ved at spille uden de to danske landsholdsfløje, Anders Eggert og Lasse Svan Hansen.

Førstnævnte blev kun brugt til at skyde straffekast, mens Lasse Svan Hansen var ukampdygtig med en maveinfektion. det gav i stedet spilletid til svenske Hampus Wanne og serberen Bogdan Radivojevic.

Unikt: Syv modstandere bor inden for 350 meter

Efter sejren har Flensburg-Handewitt sat kurs mod Slovenien, hvor der lørdag spilles den tredje store kamp på seks dage, når grænseholdet i Champions League-kamp skal møde det gamle storhold, Celje.