Tvis smadrede GOG og er klar til guld-kamp

Tre spillere, der alle forlader klubben, førte an i løjerne, da Team Tvis Holstebro på overbevisende facon spillede sig i DM-finalen med periodevis ydmygelse af GOG

 

Team Tvis og Jan Karlsson er finaleklar. (Foto: Anders Brohus)
Team Tvis og Jan Karlsson er finaleklar. (Foto: Anders Brohus)

HOLSTEBRO (Ekstra Bladet): Team Tvis Holstebro ydmygede i lange perioder gæsterne fra GOG, da jyderne lørdag eftermiddag som det første hold stemplede ind i årets finalekampe om DM-guldet.

Med 30-25 over GOG efter 19-12 ved pausen  er Tvis Holstebro klar til finalen efter at have vundet det første opgør i Gudme 28-27. Modstanderen bliver Kolding eller BSV, der mødes i morgen eftermiddag på de mange håndbold-veteraners jyske hjemmebane.

Bo Spellerberg og Michael Knudsen i infight (Foto: Claus Bonnerup) Håndbold Legenden om dramaet: Vi viser nosser

Offensivt hos Tvis var det især tre spillere, der alle forlader klubben efter denne sæson, der førte an i de målrige løjer. Sigurbergur Sveinsson har langt fra spillet en sæson, der har levet op til islændingens Bundesliga-fortid i HC Erlangen. Den 28-årige back kom som direkte afløser for Michael Damgaard, der blev hentet til Magdeburg, men sæsonen har ind imellem været noget af en prøvelse for såvel Sveinsson som tilskuerne i Gråkjær Arena.

Men med fem pletskud i Gudme i onsdags og en ny flot kamp i returen i Holstebro har islændingen i det mindste i slutningen af sin danske odyssé sørget for jubel og pøbelfryd hjemme i Holstebro, inden han daffer hjem til Vestmannaøerne for at fortsætte karrieren i Island.

En anden dyr drenge – Jonas Larholm med den årlige løncheck på 1.350.000 kroner – er også fortid i Holstebro efter DM-finalerne, men den svenske veteran giver det sidste og kender stadig en Radjenovic-finte, når han får muligheden.

Og så er der den snurrige højrefløj Patrick Wiesmach. Den kommende landsholdsspiller drøner fra næste sæson ud for Aalborg i ligaen, men vil åbenbart godt lige have lidt metal med til hjembyen, inden det bliver alvor der. Fløjen scorede på sine første syv forsøg i kontra eller fra fløj – men i hvert eneste tilfælde med vindunderlig teknisk kunnen.

Bo Spellerberg og Kolding tabte første semifinale (Foto: Claus Bonnerup) Håndbold Gamle drenge i drama: Kolding slået i semifinale

GOG derimod… Puha. Fynboerne var helt væk fra start, Jakob Larsen måtte tage sin første time-out ved 0-3 efter ganske få minutter af en første halvleg, hvor de gulblusede vel sagtens lavede lige så mange fejl som på en hel halv-sæson.

De kom bedre med efter pausen, hvor Tvis-forsvaret omkring den mest undervurderede defensiv-spiller i Danmark, Søren Tau, måske tog sig en kvart slapper. Men foran med ni kort efter pausen kan man vel næsten ikke bebrejde hjemmeholdet, der trak fra igen, da gæsterne kom på minus fire.

Et af dansk håndbolds helt store talenter, Andreas Holst, der ironisk nok har en fortid i netop Tvis Holstebro, kom slemt til skade allerede efter syv minutter. Da havde den kommende landsholdsspiller allerede brændt fire forsøg.

GOG-back’en fik en hård tackling af Søren Tau og vred grimt i sit højre knæ, men de første meldinger fra lejren i Holstebro går på, at knæet ikke er løst – og at der formentlig hverken er fare for korsbånd eller andre større knæskader.

Andreas Holst skal dog rimeligvis scannes, før GOG-klanen kan ånde helt lettet op.

Der var tre danske trænere i VM-semifinalerne i kvindehåndbold i 2013 - Kim Rasmussen til venstre styrede dengang Polen, men nu skal han være landstræner for Ungarn (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Dansk succestræner scorer topjob

0 kommentarer
Vis kommentarer