Tyskere fyrer dansk landstræner

Heine Jensen skal ikke længere være træner for det tyske kvindelandshold i håndbold, meddeler DHB

Den danske håndboldtræner Heine Jensen er færdig som træner for det tyske kvindelandshold.

Det tyske håndboldforbund, DHB, oplyser på sin hjemmeside, at kontrakten med danskeren er ophævet med tilbagevirkende kraft, så den reelt udløb ved udgangen af 2014.

Skuffende resultater ved EM i december er årsagen til, at samarbejdet stopper.

- Vi har lagt en skuffende 10. plads ved EM bag os. I mellemtiden har vi haft en række samtaler i dagene efter EM med trænerne og spillerne og har analyseret sidste års kampe.

- Derefter har vi efter fælles overenskomst besluttet at opsige kontrakten med Heine Jensen. Vi takker ham for et godt arbejde, som fik os til at forlænge med ham i december 2013, siger DHB's præsident Bernhard Bauer.

Heine Jensen blev præsenteret som tysk landstræner i marts 2011. Forinden havde han to gange ført HC Leipzig frem til det tyske mesterskab.

Nu skal fremtiden på plads for den danske træner.

- Jeg har været væk fra Danmark siden 2003, da jeg rejste til Norge. Jeg er åben over for det meste, og jeg vil se, hvad der byder sig. Det er som sagt længe siden, jeg har været i Danmark, og jeg bliver jo ikke yngre, siger 37-årige Heine Jensen til Ritzau.

Han forlængede ellers sin kontrakt med det tyske håndboldforbund efter sidste års vellykkede VM i Serbien, hvor Tyskland nåede kvartfinalen.

Jensen fastholder, at afskeden med det tyske landshold er sket i gensidig forståelse, og han ser nu frem til at prøve noget andet.

- Foreløbig ser jeg tingene an, og jeg har ikke noget på hånden lige nu. Det her er der ikke nogen, der har vidst ud over mig selv og mine nærmeste. Jeg ser på, hvilke muligheder der kommer til mig, siger Heine Jensen.

Danmark mangler også en landstræner. Det er vel ikke, fordi Dansk Håndbold Forbunds sportschef Ulrik Wilbek har kontaktet dig, at du pludselig stopper i Tyskland?

- Hvis Ulrik havde haft fat i mig, så havde jeg ikke fortalt det, griner Heine Jensen.

Men du kunne jo fortælle, hvis han ikke havde ringet...

- Det er rigtigt. Men jeg tror, jeg holder mig til den kommentar, at der ikke er nogen, der behøver at vide, om jeg har talt med Ulrik eller ej.

Heine Jensen var klubtræner i Norge fra 2003 og fire år frem. Siden 2007 har han boet i Tyskland, og vandt to gange det tyske mesterskab med HC Leipzig, inden han i 2011 blev landstræner.

0 kommentarer
Vis kommentarer