U19-drenge fik klø med spanskrøret

De dobbelte danske verdensmestre er færdige ved VM - Spanien besejrede dem 23-18 i kvartfinalen

Der var klø med spanskrøret til Danmarks forsvarende dobbelte U19-verdensmestre i håndbold i mandagens kvartfinale i Jekaterinburg i Rusland.

Spanien var, som ved EM i fjor, en klasse over Danmark, der aldrig var i nærheden at få revanche for de to EM-nederlag, hvor Spanien først vandt 27-25 i puljen og dernæst 27-21 i bronzekampen.

Venstrabacken Daniel Dujshebaev, der er anden søn af den nationaliserede spanier og nuværende ungarnske landstræner Talant Dujshebaev, blev spansk topscorer med otte mål.

Se også: Ungdomslandshold i VM-kvartfinale

Som fire andre på det spanske U19-hold er han allerede sat i håndboldlære hos Champions League-mestrene Barcelona.

Storebror, venstrehåndsskytten Alex Dujshebaev, er for længst rejst hjemmefra og ud i den store håndboldverden til Vardar Skopje fra Makedonien.

Allerede fra starten på kvartfinalen gik det galt for danskerne, der hurtigt var bagud med 7-2.

Resten af kampen var opad bakke, hvor Danmark aldrig kom nærmere end minus tre mål.

Se også: EM-guld til danske håndboldpiger

Set i bakspejlet var det underligt, at træner Morten Henriksen, også SønderjyskE, var meget længe om at sætte mesterskabernes bedste målmand, Emil Nielsen fra Århus, på banen.

Stortalentet fra Århus har trods alt stået fremragende under VM med en redningsprocent på 47, men han skulle af en eller anden grund dele kamptiden med Simon Gade, Tvis Holstebro i en knald-eller-fald.

0 kommentarer
Vis kommentarer