Udskældt dommerpar straffet efter kontroversiel dom

Dommer-duoen Claus Adelgaard og Martin Lykke skal ikke dømme Århus-Aalborg på søndag, som det ellers var planlagt. Dommerudvalget har valgt at droppe dem efter den omdiskuterede oprykningskamp mellem Tønder og Nordsjælland

Hør Jan Jensens vurdering af sagen her

Mandag aften udspillede der sig et vaskeægte håndbolddrama, da Nordsjælland mistede billetten til den bedste danske række efter en kontroversiel dom i de allersidste sekunder.

Dommer-parret Claus Adelgaard og Martin Lykke valgte at dømme for passivt spil fem sekunder før tid uden forvarsel, og da Nordsjællands målmand Kristian Pedersen derefter besluttede sig for at kaste bolden væk, blev Tønder tildelt et straffekast - mens stakkels Pedersen fik et rødt kort som straf.

Tønder udnyttede straffekast-muligheden, og så var nedrykningen en realitet for Ian Marko Fogs mandskab.

Den kontroversielle kendelse er blevet heftigt diskuteret lige siden, men de to hovedpersoner har stadig ikke givet deres besyv på situationen. En episode og et valg, der blev skæbnesvanger for Nordsjællland.

Dommer-duoen slipper dog ikke for straf.

Ian Marko Fog er så bitter over, at Nordsjælland Håndbold ikke er at finde i den bedste danske håndboldrække næste år (Arkivfoto: Rasmus Terkelsen) Håndbold Knust træner totalt knækket efter sindssygt drama

Elektrisk og euforisk stemning i Tønder, da oprykningen var sikret (Foto: Jens Wollesen   SJ-MEDIER) Håndbold Vinder-træner overrasket over Wilbek-kommentar

Claus Adelgaard og Martin Lykke var sat til at dømme Århus-Aalborg i weekenden, men Dansk Håndbold Forbunds dommerudvalg har efter de seneste dages ramaskrig valgt at droppe makkerparret til slutspilskampen. Det bekræfter formanden for DHF's dommerudvalg, Ole F. Pedersen, over for Ekstra Bladet.

- Ja, det er korrekt. Der er ingen grund til at sætte dem i centrum efter den episode i Helsinge. Der har været meget pres fra medierne de sidste dage, hvor alle ville have fat i dem. Derfor mener vi ikke, det er nødvendigt, at de dømmer i weekenden. Så får de en pause og er klar igen snart, siger formanden.

Hvordan reagerede Claus Adelgaard og Martin Lykke på beskeden?

- Jamen beslutningen er ikke til diskussion. Det er bedst for håndbolden og for dem, at vi gør, som vi gør. Det her er ikke noget ekstraordinært. I andre sportsgrene sker det også, når en dommer har haft en uheldig episode. Så det tager vi meget stille og roligt, siger han.

Dommer-observatør Bjarne Munk Jensen, der også er medlem af DHF's dommerudvalg, udtalte til TV2 Sporten tirsdag, at dommerparrets kendelse ikke var korrekt.

- Det er ikke noget, der er regelstridigt. Men der er ikke nogen tvivl om fra vores side af, at der foregår en fejlvurdering af, hvornår man skal fløjte direkte for passivt spil, og hvornår man skal hæve armen for at varsko tegn for passivt spil.

- Det er jo sådan, det sker, og vi må jo erkende, at når der er mennesker involveret i forskellige former for afgørelser, så kan der komme nogle fejlvurderinger, sagde Bjarne Munk Jensen.

Tønder tabte opgøret ude mod Nordsjælland Håndbold med 17-20, men da gæsterne havde fire måls forspring fra det første opgør, så blev Nordsjælland sorteper efter straffekast-scoringen i de sidste sekunder.

Tønder i bunkejubel efter dramaet mod Nordsjælland. Foto: Polfoto Jan Jensen 'Ro på, det var ikke dommernes skyld'

62 kommentarer
Vis kommentarer