Udskældt Klavs Bruun fik storsejr – over Portugal

Danmark startede famlende, men smadrede portugiserne efter pausen – nu lurer en lang sommerpause fra problemerne

 

Udskældte Klavs Bruun kunne glæde sig over en tiltrængt storsejr. (Foto: Anders Brohus)
Udskældte Klavs Bruun kunne glæde sig over en tiltrængt storsejr. (Foto: Anders Brohus)

AARHUS (Ekstra Bladet): Vi kunne jo starte med at konstatere, at blokken fortæller om ikke færre end 11 tekniske fejl alene i første halvleg!

I onsdags i en steghed wok af en tyrkisk hal var det nogle gamle bolde, der fik skylden, fordi kombinationen af gammelt læder og kaskader af dansk harpiks var en superskidt kombination, fordi kuglen blev masseret større og større, og bolden til sidst var glat som en indsæbet bade-and.

Søndag eftermiddag i Aarhus var det også pænt lummert, men meteorologerne skal vel ikke have skylden for mistimede afleveringer, bolde direkte i fødderne på medspillerne eller simple gribefejl.

Stillingen i den betydningsløse kamp mod Portugal var imponerende 1-2 efter otte minutter og 44 sekunder. Klavs Bruun Jørgensen havde på forhånd næsten garanteret, at kampen ville blive noget ’rod’ på grund af iberernes super-offensive 3:3-forsvar – og den hårdt kritiserede landstræner fik fuldstændig ret!

Davs Klavs: Mundkurv efter 14 hårde dages spillerballade

Danskerne spillede sig egentlig til fine og helt åbne chancer – men brændte indledningsvis på det skammeligste. Dét fik de dog styr på i et opgør fuldstændig blottet for spænding ikke mindst af den grund, at Danmark efter midt-ugens kampe allerede er sikker på kvalifikationen til EM i Sverige i december.

Kampens detalje – og ret imponerende, når man tæller de mange fejl med – var Anna Sophie Okkels indspil bag om ryggen til Stine Bodholt, der med det yderste af neglene på venstre (!) hånd greb bolden og bragte Danmark på 13-9 i starten af anden halvleg.

 

Anna Sophie Okkels var et imponerende overskud af vilje og energi i en kamp, hvor de to målvogtere, Cecilie Greve og Mathilde Juncker, også tog pænt fra, mens Maria Fisker var oplevelsen inden pausen med fem scoringer på lige så mange forsøg.

Danmark slog et lille hul ved 6-6 og gik til pause i front 11-7. 13-10 blev til 17-10, og ti minutter før tid førte Danmark med 24-13. Danmark vandt 33-17.

Skriget flænsede luften i Aarhus

Ydmygelsen fortsatte med et hav af kontraer efter portugisiske fejl, og der blev sejlet både op og ned ad åen i Aarhus. Det er ikke hver dag, et dansk landshold fører 30-15 over nogen som helst

Nu lurer en lang sommerpause, hvor spillerne skal optimere deres fysik og styrketræne endnu mere, end de hidtil har gjort – og så bliver de testet engang i efteråret.

Der er kun 18 arbejdsdage, til EM i Sverige starter – og der er Portugal altså ikke med…

Danske håndboldkvinder er EM-klar

Søg tilbage til herrerne: Det fungerer ikke for Klavs Bruun