Ulrik Wilbek trods hård OL-lodtrækning: Vi er favoritter

DHF’s sportschef udpeger Danmark blandt de fire hold, der kan gå hele vejen ved OL i Rio

Danmark har netop slået Kroatien ved OL-kvalifikationen i Herning - i august skal i igen slås mod Domagoj Duvnjak og Co. (Foto: Lars Poulsen)
Danmark har netop slået Kroatien ved OL-kvalifikationen i Herning - i august skal i igen slås mod Domagoj Duvnjak og Co. (Foto: Lars Poulsen)

- Det er vel nærmest en både-og-gruppe!

Ulrik Wilbek er hverken bekymret eller begejstret ved udsigten til de modstandere, Danmark i aftes blev parret mod i bestræbelserne på endelig i tredje forsøg – i nyere tid – at slå sig forbi en kvartfinale og komme i medaljerne til et OL.

- Det handler jo i første omgang om at blive blandt de fire, der går viderer, og hvis man vælger den vinkel på lodtrækningen, så ser det jo godt ud, fordi Argentina og Tunesien i mine øjne er de to dårligste af de 12 hold i turneringen, vurderer DHF’s  sportschef.

- Så i forhold til at gå videre, er det okay, og efter som OL i alt væsentligt handler om at ramme den kvartfinalen – for derfra kan alt ske – ser det også fint ud, i og med vi ikke kan møde de samme stærke modstandere, vi har spillet i gruppe med. Vi kan altså ende i en situation, hvor kvartfinalen på papiret byder på en nemmere modstander end i den indledende pulje, siger Ulrik Wilbek.

Mikkel Hansen smasker bolden i nettet mod Norge i OL-kvalifikationen for nylig i Herning. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Mikkel og Co. fik grum OL-lodtrækning

Han tøver ikke med at udnævne Danmark blandt favoritterne til at ramme medaljeskamlen i Rio:

- Som jeg ser det, er der fire favoritter i turneringen, fire oplagte medalje-kandidater, og det er Frankrig, Kroatien, Tyskland – og Danmark!

Wilbek og Gudmundsson tager til Rio med medaljer for øje. (Foto: Ernst van Norde)
Wilbek og Gudmundsson tager til Rio med medaljer for øje. (Foto: Ernst van Norde)
 

Selvtilliden er bestemt ikke skamskudt trods to foregående trekvart-sløje slutrunder under islandsk overkommando. Wilbek uddyber gerne sin udpegning af OL’s formodet svageste hold:

- Vi vandt kæmpestort over Tunesien i 2013, og de er heller ikke afrikanske mestre – det er Egypten. Det er egentlig lidt overraskende, de slog Makedonien ud og overhovedet kom til OL. Argentina er klart på vej tilbage. Sydamerikanerne har slet ikke fordums styrke og har ikke fået bygget på det positive flow, holdet ellers var inde i, siger sportschefen.

- Jeg vil også hellere møde Qatar end Tyskland, og nok var de VM’s næstbedste hold på hjemmebane og vandt dermed sølv, men denne gang foregår det altså i Brasilien. Og netop værterne er jeg personligt meget tilfreds med at undgå i første omgang – det er klart et stærkt hold i en nation på vej frem, siger Ulrik Wilbek.

Håndbold Anders Eggert: Jævnt træls og pisse-ærgerligt

9 kommentarer
Vis kommentarer