Undrer sig over Mikkel Hansen: Viste ingen glæde og forsvandt

Frankrigs største sportsavis har skrevet en klumme om Mikkel Hansens reaktion oven på årets første titel i en sæson, der ikke er gået helt som planlagt

Følg Håndbold

Mikkel Hansen og Paris Saint-Germain vandt søndag årets første titel, da Toulouse blev slået 40-30 i den franske Liga Cup-finale.

Men i Frankrig er de begyndt at undre sig så meget over danskeren, at den store franske sportsavis L'Equipe har skrevet en klumme om danskeren, der blot hedder 'Gåden Mikkel Hansen'.

- I takt med hans problemer i det højre knæ har den danske stjerne mistet indflydelse på Paris-spillet i denne sæson, skriver avisens klummeskribent Yann Hildwein.

Sådan ser det ud i torsdagens L'Equipe
mikkel hansen lequipe

Han undrer sig over danskerens opførsel efter triumfen i søndags.

- Han viste ikke sin glæde på podiet efter sejren. Så forsvandt han, og mens hans holdkammerater fortsatte med at fejre med tilhængerne, og så gik han som den første i omklædningsrummet, og det var med et pokerfjæs, lyder det i klummen.

- Denne scene viste meget godt, hvad Mikkel Hansen version 2017/2018 er - både til stede og fraværende, lyder det.

- Som på banen, hvor han er den næstmest scorende for PSG i denne sæson med 73 mål eller 5,21 mål pr. kamp efter Uwe Gensheimers 84 mål, men man mange af dem (34) er scoret på straffe, og han har fået meget lidt spilletid, lyder det.

Sådan så det ud, da PSG jublede efter søndagens triumf:
mikkel hansen jubel psg

- Dette paradoks forklares af fysiske problemer, men også af en usikker status inden for spillerens eget hold, som torsdag aften spiller mod Nimes.

- Et dårligt gensyn både for Paris, som i november led et irriterende nederlag til dem på 24-26, der kan koste dem titlen, men også for Hansen, der ikke kunne hæve gennemsnitsniveauet, lyder det.

Artiklen fortsætter under billederne

Mikkel Hansen var god i Liga Cup-finalen, hvor han også lavede flere lækre assist:
mikkel hansen liga cup finale 

doc6wehj1l95mgpl19hhms.jpg 

Mikkel og Karabatic.jpg

Absurde scener: Nikolaj uddeler historiske smæk!

Gudmundur taler OL-konflikt: Nu vil han mødes med Wilbek

Allerede før januar måneds EM-slutrunde havde Ekstra Bladet fokus på, at Mikkel Hansen ikke længere fik fuld spilletid i Paris, fordi cheftræner Noka Serdarusic så andre veje end danskerens og før jul primært brugte Nikola Karabatic og det norske stjernefrø Sander Sagosen.

Dengang var landstræner Nikolaj Jacobsen dog ikke så bekymret over situationen for Danmarks største stjerne.

- Jeg har da noteret mig, at det ikke er blevet til så meget spilletid, men Mikkel virker jo frisk og frejdig her i lejren, og det er det, der optager mig. Det andet bekymrer mig ikke. Jeg bruger ikke tid på det overhovedet, sagde Jacobsen inden slutrunden.

Ved EM brillerede Mikkel Hansen da også og blev med 54 mål turneringens næstmest scorende spiller, ligesom han kom på allstar-holdet som bedste venstreback. Efterfølgende trak Hansen dog overskrifter efter en episode i forbindelse med semifinalen mod Sverige, hvor han skulle have skubbet en official.

Artiklen fortsætter under billederne

doc6ym07cbbj1j127xk71l1.jpg 

doc6ym04i4mro9c9c4315d.jpg

Eksperterne har svært ved at få øje på den nye Mikkel Hansen

Mere end 100 landskampe: Nu stopper håndboldhelt karrieren

Kæmpe stort under EM: Først nu sker det for Landin

Så meget tjener de danske EM-helte

Efter EM har danskeren da også fået mere spilletid i Paris, og i Liga Cuppen lavede han seks mål i såvel semifinale som finale. Klubben har også netop publiceret et længere interview med ham på fransk, der i franske medier har fået overskriften 'Det er sådan, Paris skal spille'.

Men selvom sæsonens første titel er i hus, så er danskeren åbenbart ikke helt glad. Og mesterskabet ser da også til forsvinde uden for hovedstaden for første gang længe.

Inden torsdag aftens kamp 20.45 ude mod Nimes ligger PSG med seks point op til førende Montpellier, men har dog spillet en kamp færre end topholdet, der mangler otte kampe af sæsonen. Og der er ikke flere indbyrdes opgør mellem de to guld-kandidater efter Montpellier før jul vandt 33-30 i en kamp, hvor Mikkel Hansen var på banen syv gange, men kun for at skyde straffe.

Misser PSG mesterskabet vil det være lidt af en sensation. De har nemlig vundet mesterskabet de seneste tre sæsoner og fire af de seneste fem år. Før dette havde Montpellier fem mesterskaber i træk og 13 mesterskaber på 15 år.

Husker I Mikkel Hansens mål direkte på frikast - her gør Louise Burgaard ham kunsten efter:

I Champions League lever man til gengæld stadig. Her skal der i april spilles kvartfinaler mod en endnu ukendt modstander. I november fortalte Hansen om, hvor stor en skuffelse det er, at han efter fem sæson i PSG endnu ikke har vundet turneringen.

- Jeg er selvfølgelig skuffet. Vi har været til Final Four i Köln to gange uden at vinde trofæet. Det er svært. Jeg er her for at vinde titler, og vi arbejder hårdt for det. Sidste år tabte vi finalen med et enkelt mål (23-24 til Vardar, red), og det var ikke vores år, sagde Hansen.

Og også fremtidsudsigterne irriterede ham, da turneringen fra 2020 indeholder flere kampe.

- Det er sjovt, er det ikke? Vi taler altid om, at vi spiller for mange kampe, og så laver man en turneringsplan med endnu flere kampe. Og for at sige det rent ud, så er der folk, der arbejder på de projekter uden at respektere spillernes mening, sagde Hansen i november til Le Parisien.

Mikkel undrer sig: Vi bliver ikke respekteret!

Stor ændring på vej: Revolution til VM i Danmark

Håndbold-'enkerne': Kvinderne bag de danske EM-stjerner

Tv-kommentator lover sodavand i byen: Se vanvidsmålet her

Mere fra Ekstra Bladet+

Det ligner endnu en katastrofe

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+