Ungarsk stjerne hylder 'danske klassespillere'

- Danmark vil altid være blandt favoritterne til at vinde titlen, siger Gabor Csaszar, der i to sæsoner spillede i Viborg

Gabor Csaszar i et tidligere opgør i nærkamp med René Toft Hansen. Foto: /ritzau/Jens Dresling
Gabor Csaszar i et tidligere opgør i nærkamp med René Toft Hansen. Foto: /ritzau/Jens Dresling

VARAZDIN (Ekstra Bladet): Gabor Csaszar bøjer sig i støvet, erkender overmagten – og ærgrer sig ad helvede til. Den ungarske playmaker kender alt til dansk håndbold fra sin tid i Viborg (2007-2009), så de individuelle kvaliteter hos modstanderne kom langt fra bag på ham.

Men playmakeren, der var tvivlsom til EM til det sidste, må erkende, at 40 gode minutter ikke var nok trods massiv tilskueropbakning til magyarerne.

- Jeg kan pege på en masse ting, men som jeg står her lige nu, er den helt afgørende forskel, at vi har skiftet et halvt hold i sommer. Vi har så mange nye og unge spillere med.

Men I spillede fantastisk i 40 minutter!

- Ja, vi spillede virkelig godt, men så skete der noget – og jeg ved ikke helt hvad. Jeg havde bare den følelse, at misforståelserne hobede sig op, der kom tekniske fejl og forsvaret fik pludselig ikke fat i skud fra Damgaard, Olsen og Lauge, der scorede fra otte meter midt i vores forsvar.

- De er klassespillere, der altid vil score fra den afstand, og det skulle de selvfølgelig ikke have haft lov til, siger Gabor Csaszar.

Det skal gå stærkt!
- Vi må studere, hvad der virkelig skete og lære af det, for vi har flere kampe. Vi er kun i starten med dette hold, og vi skal spille bedre og bedre for hver gang.

- Vi har nye spillere, en ny træner – vi skal finde hinanden så hurtigt som muligt. Det skal gå stærkt, for det næste år har vi så mange vigtige kampe.

- Vi startede stærkt og gav Danmark store problemer, men i dag var de stærkere over 60 minutter.

Hvordan ser du de danske chancer ved EM?

- Danmark er altid blandt favoritterne, sådan er det!

Dansk drømmestart: Smadrer Ungarn i EM-åbning

Han er Danmarks største stjerne, men: Vi kan også vinde EM uden Mikkel!

Storspillende dansker napper EM-guld i underdrivelse...

Dansk super-start afslørede: Dette hold er noget særligt