Annonce:
Annonce:

Utrolige scener: Danmark skriver VM-historie

De gjorde det! Danmark vinder verdensmesterskabet i håndbold for tredje gang i træk efter nervepirrende kamp mod de franske stjerner

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
Annonce:
Følg Håndbold

Den er hjemme!

For tredje gang i træk er Danmark verdensmester i herrehåndbold.

Og dermed et kæmpe aftryk i historiebøgerne for Nikolaj Jacobsens ubesejrede tropper, der søndag aften i en gyser formåede at knække de franske OL-guldvindere med 34-29.

Aldrig før har det samme landshold præsteret dette på herresiden.

Men nøj, hvor det holdt hårdt. Efter en fuldstændig fantastisk start på kampen, hvor Danmark en overgang førte med fem mål, arbejdede franskmændene sig tilbage i opgøret, og den danske føring var barberet ned til bare et enkelt mål ved pausen.

Stærkest de første 30 minutter stod Simon Pytlick. Den 22-årige begavelse fra GOG bankede løs, buldrede ind i de franske blokeringer og lignede en mand, der havde stået i netop VM-finalen fire gange før.

Annonce:

Det havde Mikkel Hansen, men megastjernen var anderledes passiv. I hvert fald i forhold til afslutninger. Helt utraditionelt havde han ikke en eneste. Til gengæld viste han igen, at han er assist-mesteren over dem alle.

Igen og igen iscenesatte han sine kollegaer, havde et eminent overblik og var ene mand i stand til at fyre et temposkifte af i én aflevering, så et ellers forrygende fransk forsvar blev taget på sengen.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Faktisk gik der 37 minutter, før han scorede. Vi er ikke sikre på, det nogensinde er sket før i hans karriere.

Danmark kom på 3-0, og der gik næsten fem minutter, inden Frankrig kom på tavlen. Danmark blæste videre med sit uforlignelige angrebsspil, som Frankrig ikke kunne stille meget op for. I starten.

Det skulle komme.

Men Danmark sad på alt de første ti minutter, og af de første ti afslutninger blev der scoret på de ni. Vincent Gérard i målet var helt væk.

Annonce:

Men stille og roligt fik de olympiske mestre fat. Ironisk nok hang det sammen med, at stjernen over dem alle - Nikola Karabatic - måtte ud og sidde. Hans skade, der har plaget ham under turneringen, syntes at genere ham for meget til at fortsætte.

Og så kom Frankrig i gang.

Danmark nåede lige at føre med fem – 12-7, inden Les Bleus satte gang i lokomotivet.

Og den start, Niklas Landin, ellers havde kunnet prale flot med, blev forvandlet til et sandt skydetelt, mens franskmændene åd sig ind i kampen.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Det hjalp heller ikke, at først Henrik Møllgaard og siden Emil Jakobsen trak to minutters-udvisininger.

Danmark holdt længe et forspring på tre-fire mål, men det endte helt tæt op mod pausen, så danskerne ’kun’ førte 16-15 halvvejs.

Frankrig fik hurtigt udlignet efter pausen, men Danmark lod sig ikke kyse og gav igen, og det var vigtigt for alle – mest ham selv – da Mikkel Hansen scorede på straffe til 21-18.

Annonce:

Men det var tæt. Det skal det bare være, når Danmark og Frankrig mødes. Danmark var ikke bagud på noget tidspunkt. Men forspringet var hele tiden på et enkelt eller to mål, og når Danmark havde muligheden for at komme på tre måls forspring, brændte de.

Og så kom Mads Mensah. To gange i træk sendte han projektiler afsted udefra, som Gérard slet ikke kunne gøre noget ved. Dér resterede der knap 11 minutter.

Foto: Lars Poulsen
Foto: Lars Poulsen
 

Og så Rasmus Lauge. Hvor pokker kom han fra? Han var haft mere modstand i sin karriere end de fleste, men søndag aften var der pludselig. Og da der resterede godt otte minutter, bankede han sin syvende scoring ind til 29-26. Det blev også til otte og ni, og Danmark kom igen foran med fire. Hvis hans bedste landskamp nogensinde var VM-semifinalen i 2019 mod Frankrig, så er den næstbedste denne her finale.

Niklas Landin havde efter en pragtstart ingen stor aften, men så er det jo godt, at man har sin gamle holdkammerat fra Oure siddende ude på bænken. Kevin Møller kom ind og pillede fuldstændig pynten af de franske skytter. Den danske triumf er i lige så høj grad hans fortjeneste.

Og da Frankrig fik straffe med to minutter igen og skulle score, satte de Landin ind, og så tog han selvfølgelig den!

Det endte med fransk deroute det sidste minut, hvor de opgivende smed bolden væk i afmagt, mens danskerne jublede som gale på reservebænk og bane.

Stemningen var høj, da landsholdet ankom til deres hotel efter vm-sejren

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fra i dag skal hun kaldes for Sylteminister
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: