Van der Vaarts kæreste efter dansk nedslagtning: Det gjorde ondt

Rafael van der Vaarts kæreste var den store oplevelse, da Holland bankede Danmark i EM-semifinalen. Alligevel har hun det lidt skidt

Estavana Polman blev kampens topscorer med syv kasser. Foto: Lars Poulsen
Estavana Polman blev kampens topscorer med syv kasser. Foto: Lars Poulsen

Danmark fik smæk med et ordentligt bundt friske, hollandske tulipaner i EM-semifinalen i kvindehåndbold. Og den, der klaskede allerhårdest igennem, var fodboldstjernen Rafael van der Vaarts hårdtskydende kæreste Estavana Polman.

Hun scorede hele syv gange i hollændernes 26-22-sejr. Alligevel var Estavana Polman en anelse trist midt i semifinaletriumfen i Göteborg. Hun spiller nemlig til daglig i den danske liga for Esbjerg.

- Jeg var så nervøs til at begynde med og tænkte, 'åh nej, det er Danmark'. Så det gjorde lidt ondt at slå Danmark, sagde hun med delvist danske gloser til TV2 Sport efter kampen.

Selvom, der var lidt tristhed over at banke sine danske 'kollegaer', var der langt mere glæde over at sejre. Naturligvis.

- Det er superfedt. Det var helt fantastisk. Vores forsvar var en væg, siger Polman, som samtidig erkender, at det ikke var en dans på tulipaner hele vejen igennem kampen.

FC Midtjylland-spilleren var i Göteborg for at støtte sin kæreste. Arkivfoto: All Over Press
FC Midtjylland-spilleren var i Göteborg for at støtte sin kæreste. Arkivfoto: All Over Press
 

'Havde ikke styr på det'
- Vi havde ikke styr på det hele i første halvleg. Men i anden tænkte jeg, at vi havde helt styr på det. Og jeg havde det sådan, at vi bare skulle løbe løbe, løbe, for så ville vi vinde, sagde hun med henvisning til hollændernes store kontramaskine og 'hurtige midte', som skaffede dem mange mål mod danskerne.

En storsmilende Estravana Polman kunne nærmest ikke få harpikshænderne ned oven på succesen.

- Hvis vi spiller sådan her i finalen, kan vi vinde guld.

Afslutningsvis blev Polman spurgt til, hvordan semifinalen skal fejres. Og her er de orange kendte for en særlig festlig fejring, som måske også tages i brug denne gang.

- Måske skal vi ud at danse lidt efter sejren, sagde hun og brød ud i latter.

I finalen møder Holland enten Norge eller Frankrig, som mødes i den anden semifinale.

Forfærdelig halvleg: 14 frygtelige minutter kostede Danmark alt

Så meget tjener håndboldpigerne

Det skete i virkeligheden under OL-balladen i Rio: Sådan endte guld i kaos