Annonce:
Annonce:

Vanvid! Bagud med ni – vinder Champions League

Kielce var bagud 19-28 – men vandt håndboldens største klubturnering efter straffekast

Karol Bielecki  og Kielce vandt Champions League efter en dramatisk sejr på straffe. (Foto: All Over Press)
Karol Bielecki og Kielce vandt Champions League efter en dramatisk sejr på straffe. (Foto: All Over Press)
Annonce:
Følg Håndbold

KØLN (Ekstra Bladet): Det rene, skære, skøre vanvid. Polske Vive Kielce var pakket fuldstændig sammen af Veszprem i Champions League-finalen. Polakkerne var halvvejs inde i anden halvleg bagud med ni – alligevel kunne de efter forlænget spilletid juble som besatte oven på straffekast-konkurrencen og fejre en helt sensationel sejr i årets Champions League.

At det så oven i købet skulle blive en hærdebred spansk stregspiller, der hamrede det afgørende straffekast til 39-38 ind gør kun historien endnu mere fantastisk.

Veszprem førte 28-19, og de polske fans var sunket fuldstændig sammen i apati, mens de ungarske tilhængere var begyndt at spekulere over, hvordan de skulle nå hjem og fejre heltene nok engang i løbet af mandagen hjemme i Ungarn.

Sådan skulle det ikke gå!

Efter uhyggelig skade: Danmarks stjerne kan måske nå OL

Annonce:

Fra 19-28 slæbte polakkerne sig op på 28-28 fire minutter før tid. Momir Ilic scorede det første ungarske mål i næsten et kvarter, men Krzysztof Lijewski hamrede udligningen ind få sekunder før slut af den ordinære kamp.

Kielce var for første gang i kampen foran i starten af forlængningen, kom bagud igen, overlevede en udvisning og hentede 35-35 efter de to gange fem minutters spilletid.

Straffekast-afgørelsen blev en rå gyser, hvor såvel Mirko Alilovic i det ungarsk mål som den anden veteran, Slawomir Szmal i det polske havde et par solide redninger hver, men det endte med den afgørende bold langt i næverne på Julen Aguinagalde – der kastede sin kæmpe krop ind over buen og scorede til 39-38 til polakkerne.

Liderlig maskot stjal opmærksomheden

Og så gik det polske corner i Lanxess Arena ellers pænt amok, så tribunerne knagede under den vilde hoppe-stemning.

Annonce:

Flensburg Handewitt var for to år siden også uhjælpeligt bagud i semifinalen mod Barcelona, men hentede seks mål og vandt efter straffekast. I finalen var danskerklubben også bagud med seks mod THW Kiel, men vandt i ordinær tid med 30-28 – og det store hul faldt på et langt tidligere tidspunkt, end det var tilfældet for Kielce søndag.

De lignede ikke nogen, der er i stand til at feste igennem i aften – men mon ikke de knirkende knæ og stive hofter alligevel kan blødes op med en omgang kølig Kölch – eller 14…

Mystisk: Hansen hamrede ni ind - sad på bænken efter pausen

Overdynger Mikkel med ros: Her har Europas score-konge forbedret sig

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette Frederiksen har svært ved at skelne mellem moral og dobbeltmoral
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: