Vanvittige scener: Nu er det helt åbent

Aalborg var bagud med fem mål i anden halvleg, men kæmpede sig til uafgjort i første DM-finale mod GOG

Mathias Gidsel i aktion for GOG. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Mathias Gidsel i aktion for GOG. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Følg Håndbold

GOG så ud til at være godt på vej mod en sejr i den første DM-finale i Herre Håndbold Ligaen mod Aalborg Håndbold.

Fynboerne førte på hjemmebane med fem mål i anden halvleg, men gik så mere eller mindre i stå. Efter en højdramatisk afslutning endte det 25-25. Aalborgs fløjspiller Jonas Samuelsson udlignede i sidste sekund.

Dermed er finaleserien helt åben, inden de to hold mødes igen i Aalborg søndag. En eventuel vinder af den kamp kan kalde sig dansk mester.

Ender den anden DM-finale også uafgjort, skal mesterskabet afgøres i en tredje finale i Gudme.

GOG jagter sit første sæt guldmedaljer siden 2007, mens Aalborg går efter det fjerde mesterskab i træk.

De forsvarende mestre lagde hurtigt lidt en dæmper på det entusiastiske publikum i Gudme Hallerne ved at komme foran 2-0 inden for det første minut. Men GOG kom derefter hurtigt i gang, og ved 4-3 var fynboerne foran for første gang.

De to hold fulgtes ad med kun et enkelt mål til forskel, indtil Mathias Gidsel med to hurtige scoringer sendte GOG i front med tre ved 13-10 cirka fem minutter før pausen.

Artiklen fortsætter under billederne..

Der var godt gang i den på lægterne. Foto: TIM K. JENSEN/Ritzau Scanpix
Der var godt gang i den på lægterne. Foto: TIM K. JENSEN/Ritzau Scanpix

Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix
 

De første 30 minutter endte med en føring til GOG på 14-11, og så havde Aalborg lidt at tænke over i omklædningsrummet.

Fra anden halvlegs start var GOG fortsat i kontrol. Aalborg fik reduceret til 16-18, men så svarede hjemmeholdet igen med tre mål i træk, så det blev 21-16.

Men så gik der gummiarm i den for GOG, og Aalborg fik nyt håb. Fynboerne havde pludselig meget svært ved at score, og der blev reduceret til 22-20.

Det blev også 23-22. Aalborg lugtede blod, og stemningen i hallen blev anspændt.

Simon Pytlick fik fyret op under kedlerne på lægterne igen, da han scorede til 25-22 med små fire minutter igen. GOG kunne dog ikke ryste Aalborg af sig.

Benjamin Jakobsen reducerede til 24-25 med små to minutter tilbage. Efter et langt GOG-angreb, der bød på adskillige frikast, men som endte uden mål, fik Aalborg bolden igen med 20 sekunder igen med mulighed for at udligne.

Aalborg-træner Stefan Madsen tog en timeout for at sætte angrebet op. Til allersidst endte bolden ved Jonas Samuelsson, og den svenske fløjspiller sørgede for ekstatisk nordjysk jubel, da han som tiden løb ud fik udlignet.

Tidligere onsdag aften vandt Bjerringbro-Silkeborg (BSH) den første kamp om bronzemedaljer mod Skjern Håndbold. BSH vandt 30-28 efter ellers at have været bagud med fire mål undervejs i anden halvleg.

Skjern er derfor nu tvunget til at vinde, når de to hold mødes igen lørdag.

Ekstra Bladets Jan Jensen har i mere end ti år skrevet kritisk om FIFA og Qatars VM-værtsskab. Hør hele den utrolige historie her. Syvende afsnit ligger nederst.

 

VM i Qatar er den største skandale i fodboldens historie. Det handler om magt, slaveri og korruption.

 

 

Han var udlært af Brasiliens største gangster, og da han blev FIFA’s præsident, satte han gang i en omfattende korruptionskultur.

 

VM i Frankrig i 1998 var et af de smukkeste, men på FIFA’s kongres i Paris blev det grimt. Verdensfodbolden fik en ny Godfather.

 

 

En intim frokost i det franske præsidentpalads i Paris fik afgørende betydning, da værterne for  VM i 2018 og 2022 skulle vælges.

 

Med 'I'm just a fat crook from Queens' som meddeler, og med FBI som dirigent, blev en række af fodboldens gangstere sat bag tremmer.

 

Der gik rystelser gennem Zürich. FIFA-kolossen krakelerede. Sepp Blatter holdt krampagtigt fast i magten, men til sidst blev også han fanget i korruptionens dynd. Han trak Michel Platini med sig. Her syv år efter risikerer de at havne i spjældet.

 

Det blev endnu en vild dag i Zürich. FIFA skulle vælge ny præsident og i kulissen sloges sheiker fra flere lande for at vinde indflydelse. Afsnit 7 er det sidste i første sæson. Fortvivl ikke, der kommer en ny sæson til efteråret.

 

 

Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind