Veteran klar til slutspil efter 17 år

Søren Haagen rørte ikke en bold i starten, men så tog den snart 41-årige målmand fra – og GOG sled sig til det ene point, der var nok

(Arkivfoto: Anders Brohus)
(Arkivfoto: Anders Brohus)

GUDME (Ekstra Bladet): Det er 17 år siden, han sidst var i et DM-slutspil. Dengang gik det meget godt for Søren Haagen, der vandt guld med GOG og drønede til Flensburg Handewitt som en ung mand med mod på livet.

Om 14 dage fylder han 41! Karrieren blev ikke til det, den burde. En reumatisk lidelse tvang Søren Haagen fra banen efter blot tre sæsoner i tysk håndbold, og han måtte indstille karrieren på topplan på grund af voldsomme smerter i sine fødder.

Men nu er han der igen i sin måske sidste sæson, efter han sidste sommer valgte at give målmandsspillet et sidste skud i en – må man sige – høj alder.

Se også: Dommen over håndboldligaen: Sådan er det gået din klub

Den tidligere landsholdskeeper rørte ellers ikke en bold i starten af kampen mod HC Midtjylland, der havde kvalificeret sig til slutspillet og ’kun’ kæmpede for æren og de fordele, der ligger i at slutte så højt placeret som muligt i grundspillet.

Søren Haagen blev revet ud ved stillingen 4-8 og erstattet af Frank Mikkelsen i en kamp, hvor fynboerne havde store problemer med Heino Holm Knudsen og selv leverede et hav  af tekniske fejl og bolde direkte i næverne på modstanderne.

Midtjyderne førte komfortabelt gennem hele første halvleg med med seks ved stillingen 12-18 et par minutter efter pausen. Men hvem slog så til: Søren Haagen naturligvis! Den 40-årige plukkede i sikker stil et straffe og leverede efterfølgende seks andre store og halvstore redninger, så de gulblusede et kvarter senere kunne gå i front 21-20.

Se også: GOG redder point mod tophold

Det blev en hæsblæsende affære med temperamenterne på fuldt kog derfra. GOG skulle have uafgjort for at sikre slutspils-pladsen – og det gik lige akkurat, da klublegenden Søren Kildelunds søn Kasper to sekunder før tid fra fløjen satte bolden ind til 28-28.

Så eksploderede arenaen i Gudme efter endnu et drama i de hellige haller.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere