Viborg HK skruer ned for europæiske ambitioner

En lang række topspillere forlader Viborg, der nu dropper ambitionen om at tilhøre den europæiske top.

(Foto: Rene Schütze)
(Foto: Rene Schütze)
Følg Håndbold

Tre gange indenfor de seneste 10 år har Viborg HK vundet kvindernes Champions League, men dagene som international topklub er ved at være talte.

En håndfuld store navne forlader klubben efter denne sæson, og afløserne kommer hverken til at have samme kvalitet eller være i samme lønklasse.

Toppen bliver klippet af lønbudgettet, og samtidig skal pengene række til flere spillere end i denne sæson, hvor stort set alle lønkroner er blevet fordelt på en halv snes topnavne.

- Der er ikke noget ved at have dyre stjerner, hvis vi ikke kan slå Silkeborg, når vi har tre skader, siger Viborg HK's direktør Nikolai Norup.

På papiret har Viborg i denne sæson haft en potentiel startformation i høj europæisk klasse.

Til gengæld har der nærmest ikke været nogen udskiftere, så træner Christian Dalmose har måttet fylde op med uprøvede kræfter og ungdomsspillere og måtte endda støve 42-årige Heidi Astrup af for at kunne stille hold til en kamp i den hjemlige liga.

- Vi er nogle gange taget til kampe med kun fem seniorspillere i marken, og så er det bare svært, siger veteranen Rikke Skov.

Derfor skal der flere spillere ind i truppen, men samtidig har Viborg i en årrække kæmpet med dårlig økonomi.

Det er kun et år siden, klubben var tæt på at lukke, og der er allerede varslet et underskud på over to millioner i dette regnskabsår.

- Vil vi have et bredere hold, så kan vi ikke give de allerhøjeste lønninger længere. Vi har været med i toppen, hvad lønninger angår, men vi kan ikke have 10-15 topspillere, hvis vi skal være økonomisk ansvarlige, siger Nikolai Norup.

Det ligger fast, at målvogteren Chana Masson forlader Viborg. Det samme gør Mette Gravholt og Sanja Damnjanovic.

Også profiler som Maria Fisker, Louise Burgaard og Isabelle Gulldén er rygtet på vej væk.

- Jeg tror, vi mister fire spillere. De tre ligger fast, men Fisker, Burgaard og Gulldén får ikke lov at smutte på samme tid. Jeg kan være uheldig, og så ryger der fem - det vil også være markant, erkender Nikolai Norup.

Derfor bliver der fremover ikke opstillet målsætning om succes i Champions League. Det ville være urealistisk, når Viborg ikke længere kan vælge spillere fra øverste hylde.

Men budgettet vil være højt nok til, at den 14-dobbelte mesterklub stadig vil kunne være med i toppen af den hjemlige liga, mener Rikke Skov.

- Hvis vi ikke absolut skal langt i Champions League, behøver vi ikke at have en lang række spillere med høje lønninger. Det vil også tage lidt af presset af holdet, mener hun.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time