Viborg-profil efter grimt angreb: Ikke vores skyld!

Viborg HK's afgående formand går til angreb på spillerne efter fyringen af Christian Dalmose, men på spillernes vegne svarer Rikke Skov igen

Rikke Skov kan ikke acceptere den nu afgåede formands angreb på spillertruppen. (Foto: Ernst van Norde)
Rikke Skov kan ikke acceptere den nu afgåede formands angreb på spillertruppen. (Foto: Ernst van Norde)

Viborg HK er på vej mod afgrunden. I frit styrt. Den tidligere storklub har de sidste seks år banket over 60 mio. kroner af aktionærernes penge af på simpel og løssluppen drift, og nu forlader klubbens formand Ove Kloch posten med en svada, hvor han giver Rikke Skov og Co. skylden.

Den afgående formand har ellers siddet for bordenden de sidste tre år, hvor pengene (også) er fosset ud af kassen, og trods 16 år som direktør i Hedeselskabet, har den nu forhenværende formand åbenbart ikke helt fået styr på et af Danmarkshistoriens bedste kendte slogans.

I hans verden er Dalgas’ berømte ord tilsyneladende blevet forvansket til:

’Hvad udad tabes, skal indad svines!

- Den må vi jo tage på os. Det er åbenbart spillerne, der ansætter, forlænger og fyrer trænere, siger Rikke Skov og tilføjer:

- Han må sige, hvad han vil. Det har jeg det fint med. Jeg har talt med andre bestyrelsesmedlemmer, der har en anden indgang til situationen, og vi ved, hvordan sagerne hænger sammen, siger Rikke Skov.

Se også: Viborg fyrer 25.000 kroner af - i døgnet

Viborg HK lampede i aftes  en ildevarslende fondsbørsmeddelelse af sted. Af den fremgår, at klubben nu langt om længe har fået bugt med egenkapitalen og i bedste fald går i nul – i værste i minus tre mio. kroner for regnskabsåret 2014/2015.

Så vidt prognosen. Erfaringer viser, at den sjældent holder i mål, og der vil under alle omstændigheder kræves massiv kapitaltilførsel, før Viborg HK kan honorere DHF’s krav til egenkapital i forbindelse med spillerkontrakter og liga-licens.

- For mig er nok nu nok, er Ove Kloch citeret for i fondsbørsmeddelelsen, hvor han hidser sig op over, at spillertruppen dagen efter et informationsmøde for pengemænd tillod sig at gøre opmærksom på, at samarbejdet med cheftræner Christian Dalmose var katapulteret ind i en mørk blindgyde.

’Det er uacceptabelt for mig, at en beslutning i omklædningsrummet får negativ påvirkning af selskabet situationen i en situation som den givne – og hvor jeg netop har meldt noget andet ud. Derfor har jeg i dag meddelt bestyrelsen, at jeg straks ønsker at fratræde som formand, skriver Ove Kloch.

Viborg slog FCM i forårets finale om det danske mesterskab, og jubelen var både stor og voldsom. Men nu er det sidste udkald for klubben, der i marts balancerede på randen af konkurs. (Foto: Gregers Tycho) Sport og Spil Håndboldflagskib smed 54 mio. kroner i havet

Den nu afgåede formand erkender, at hans og bestyrelsens troværdighed er belastet efter adskillige år, hvor prognoser for regnvejr er blevet erstattet af reelle cykloner. Det skyldes, ifølge Hedeselskabets pensionerede direktør, at han og bestyrelsen har været dygtige nok til at holde udgifterne inden for budget.

Det er kun direktionens manglende evne til at matche med passende indtægter, der har kikset…

Fyringen af Christian Dalmose kommer selvfølgelig til at koste klubben penge.

- Nagturligvis var det dårlig timing, men jeg må understrege, at det jo hverken var spillernes ansvar at hente ham, forlænge – eller fyre ham. Jeg kan bare sige, at efter nytår eskalerede forholdet mellem spillere og trænere til et punkt, hvor vi af hensyn til os selv, holdet og klubben var nødt til at råbe op. Klubben valgte så at fyre Dalmose, som de lige havde forlænget med - men Ove Kloch var jo selv som formand en del af den bestyrelse, der sad på det tidspunkt, siger Rikke Skov.

Se også: Chok: Dansk topklub fyrer træneren

16 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere