Viborg videre i CL trods rumænsk lussing

De danske mestre fik en stor øretæve ude mod Baia Mare, men går alligevel videre til kvartfinalerne

Rikke Skov og Viborg er videre til kvartfinalerne i Champions League - men søndag måtte de inkassere et voldsomt ti måls-nederlag til rumænske Baia Mare. (Foto: Rasmus Terkelsen)
Rikke Skov og Viborg er videre til kvartfinalerne i Champions League - men søndag måtte de inkassere et voldsomt ti måls-nederlag til rumænske Baia Mare. (Foto: Rasmus Terkelsen)

Viborgs kvindelige håndboldhold er klar til kvartfinalerne i Champions League.

Det jyske hold tabte søndag aften ganske vist med hele 22-32 ude til Baia Mare i den afsluttende kamp i mellemrunden, men ungarske Györis sejr ude over franske Metz betyder, at Viborg går videre.

De danske mestre slutter med syv point for 10 kampe i gruppe 2, og det betyder, at holdet ender på fjerdepladsen i gruppen på seks hold.

Metz havde taget pladsen i kvartfinalerne med en sejr over gruppens nummer to, Györi, der intet havde at spille for, men det ungarske klassehold vandt alligevel med 27-20.

Se også: Aalborg-træner: Ville ønske jeg ikke var stået op

Viborgs skadesplagede trup blev endnu en gang straffet for sin manglende bredde.

Baia Mare førte 8-3 efter et kvarter, men med en kraftanstrengelse fik Viborg reduceret til 8-9.

Så var det imidlertid slut med spændingen. Bagud 9-13 efter 25 minutter måtte Chana Masson vige pladsen i Viborg-målet til fordel for Rikke Poulsen.

Det hjalp dog ikke, og Baia Mare førte 17-11 ved pausen.

Fredag meldte Viborgs Louise Burgaard afbud til A-landsholdets træningssamling og Golden League-turneringen i Frankrig i næste uge.

Ifølge Dansk Håndbold Forbund var overbelastning årsag til Burgaards afbud, men den 22-årige højre back var ikke mere generet, end at hun både spillede mod Baia Mare og blev Viborgs topscorer med otte mål.

De øvrige Viborg-skytter havde dog store problemer med at passere den meget velspillende Paula Ungureanu i rumænernes mål.

Se også: Håndboldkvindernes vikar indkalder Lotte Grigel

Med avancementet er Viborg kun en runde fra at gå videre til Final-4-stævnet med de fire semifinalister.

Det bliver dog meget svært for danskerne, for i kvartfinalen venter storholdet Buducnost.

Holdet fra Montenegro har været helt suverænt i Champions League-mellemrundens gruppe 1, som Buducnost vandt med 19 point af 20 mulige.

Den første kvartfinale bliver spillet enten den 4. eller 5. april, mens returkampen spilles den 11. eller 12. april.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere