Video til salg: Håndbold-spillere misbrugt på nettet

Landsholdet i beachhåndbold er meget oprørte over, at nogen har forsøgt at sælge en video, hvor deres kroppe er i fokus

Norske Marielle Elisabeth Mathisen Martinsen i kamp mod Grækenland. Foto: Getty Images
Norske Marielle Elisabeth Mathisen Martinsen i kamp mod Grækenland. Foto: Getty Images
Følg Håndbold

Kvinderne på det norske landshold i beachhåndbold er blevet fanget i en ubehagelig situation.

I to et halvt år har der været en video på nettet, hvor fokus ligger på deres udseende og ikke de sportslige præstationer.

'Norwegian Delight' kaldes videoen, og for 200 norske kroner kan skippe traileren og få adgang til den fulde video på 15 minutter. Den indeholder formentlig bare mere af det samme. Det skriver norske Adresseavisen.

Siden, som huser videoen, specialiserer sig i at vise 'deilige sportsjenter' og har over 100.000 følgere på Youtube.

Spillerne på holdet har reageret kraftigt, da de fik kendskab til siden og dens formål.

- Det er ikke fedt på nogen måde. Der har været meget diskussion om dragterne. Der er sikkert nogen, som ikke vil spille strandhåndbold på grund af dragterne, og når man ser videoer som den her, så ødelægger det mere for os, tror jeg, siger landsholdsspiller Martine Welfer, som var med til at vinde EM-guld i 2017.

Videoen fjernet
Efter mediet har taget kontakt til personen, som står bag siden, er videoen blevet fjernet, og beskrivelsen af siden er blevet ændret.

- Videoen 'Norwegian Delight' viser, hvor lækker sporten kan være, og den imponerende indsats, som spillerne lægger i kampene. Videoen viser bare sportsbilleder, som tilskuerne på stadion og seerne derhjemme kan se uanset hvad, siger den anonyme bagmand til mediet.

Vedkommende forklarer yderligere, at der ikke brydes nogen regler - men har næppe tænkt over, at materialet er hentet fra den officielle tv-produktion.

Stor ændring under opsejling
Sidste sommer var påklædningen for spillerne også et tema. Norske Dagbladet beskrev, at mændene kunne spille i shorts og t-shirt, mens kvinderne var tvunget i bikini.

Den nuværende sag med videoen får den debat til at blusse op.

- Jeg synes, at videoer som denne viser, at man bør lave en ændring. Man ser, hvor fokuset bliver lagt. Vi dyrker ikke denne sport, fordi vi har lyst til, at folk skal lave sådan nogle videoer af os. Det er, fordi vi synes det er en sjov sportsgren, landsholdsspilleren Welfer.

Et norsk medlem af den europæiske strandhåndboldskomite ved navn Ole Jørstad fortæller, at de længe har arbejdet på at få indført hotpants i stedet for, men det lader sig ikke gøre så hurtigt.

I Norge har håndboldstjernen Nora Mørk lidt den værste skæbne i forhold til deling af billeder. Hendes nøgenfotos blev spredt for alle vinde, og flere er anmeldt for at dele dem.

Kæmpe fadæse i dansk klub: Træner fyret på nettet ved en fejl

Storhold kollapser: Sensationel afslutning af danskerne

Danske mestre knuser svenskere i Champions League

Mere fra Ekstra Bladet+

Dem, der i sidste ende betaler regningen for det politiske svigt, er patienterne

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind