Vigtig brik til EM: Frygtede det var slut med håndbold

14 onde måneder: Klaus Thomsen er pludselig tilbage på landsholdet efter en kompliceret korsbåndskade - han frygtede flere gange for sin førlighed

Her ligger Klaus Thomsen med et ødelagt knæ i sin allerførste kamp for sin ny klub - først 14 måneder senere var han i stand til at spille igen. (Foto: Anders Brohus)
Her ligger Klaus Thomsen med et ødelagt knæ i sin allerførste kamp for sin ny klub - først 14 måneder senere var han i stand til at spille igen. (Foto: Anders Brohus)

BRØNDBY (Ekstra Bladet): Han er med på et afbud – men ligner et sikkert EM-kort, når det gælder defensiven.

Klaus Thomsen har været igennem lidt af hvert, siden han brød igennem som landsholdsspiller under EM for snart to år siden. Han var ude i kulden, men René Toft Hansens skade kastede en opringning af sig.

Og nu ligner reserven en sikker starter ved EM i Polen. Ironisk at netop en korsbåndsskade til en kollega skal give Klaus Thomsen chancen. Sønderjyden var netop skiftet til BSV, da han i sidste sæsons allerførste kamp 30. august selv ødelagde korsbåndet i sit venstre knæ. Først 14 måneder senere var han igen i stand til at spille håndbold.

- Det kommer jeg nok aldrig til at glemme. Jeg ødelagde forreste korsbånd, inderste ledbånd og noget menisk, fortæller han.

Se også: Henrik Toft: Jeg tør ikke se billederne

- Ledbåndet skulle hele, inden jeg kunne blive opereret for korsbåndet. Det tog syv uger. Da vi så kom hen i februar havde jeg stadig ondt i knæet, fordi jeg havde dannet en masse arvæv efter operationen. Det blev renset op med en kikkert-operation, og så havde jeg pludselig ikke ondt længere. Siden er det gået, som det skulle – planmæssigt.

Men du må have haft dine bekymringer?

- Jeg var da både vildt nervøs for, om jeg overhovedet kom til at spille håndbold igen – og for om jeg bare ville blive i stand til at gå en tur uden smerter i knæet. Det var værst før den anden operation. Heldigvis lykkedes den.

Har du en god fornemmelse af, at du er med til EM?

- Jeg vil sige, at knæet ikke sætter begrænsninger for mig længere. Jeg kan godt mærke, jeg ikke helt har samme speed og bevægelse i benet, som jeg havde før. Med den måde, vi dækker på her, hvor vi skal være aggressive, skal man gerne kunne holde sin mand, og det kræver en vist belastning i ens sidebevægelser, og der er jeg ikke helt tilbage, hvor jeg var inden skaden.

Se også: Barcelonas rå besked: Du er for gammel

- Men det går fremad, og det har jeg virkelig kunnet mærke - uge for uge - siden jeg vendte tilbage til håndboldbanen for to måneder siden. Vi træner to gange om dagen her, og jeg kan holde til det hele, og derfor tror jeg også, jeg når at få mere speed i benene inden EM, ligesom timingen også bliver bedre, siger Klaus Thomsen. 

- Det er gået hurtigere, end jeg havde forestillet mig. Jeg har hele tiden regnet med, jeg var helt tilbage, når vi kom til slutspillet – nu må vi se, om jeg ikke lige kan speede udviklingen yderligere op og nå det her i januar, siger Klaus Thomsen.

Se også: Skader ændrer intet: Landstræner afslører dansk EM-målsætning

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere