Vikar-landstræneren ryster posen

Ny mand i front: Heine Eriksen indrømmer, at han var skuffet over ikke at være inde i billedet som landstræner – men det er ni år siden

Heine Eriksen bebuder ét stort eksperimentarium, når kvinderne fra morgen spiller deres første kampe efter Jan Pytlicks exit. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Heine Eriksen bebuder ét stort eksperimentarium, når kvinderne fra morgen spiller deres første kampe efter Jan Pytlicks exit. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Der er kun ni måneder og ganske få samlinger til VM på hjemmebane, hvor målet - og kravet - er medaljer. Det kostede Jan Pytlick jobbet, at sportschef Ulrik Wilbek og DHF-toppen ikke kunne se sporet ende på podiet i Herning i december.

Man når landsholdet i morgen, lørdag og søndag spiller Golden League i Frankrig, er stort set alt hvirvlet op i luften.

Heine Eriksen startede med at si otte af de 18 EM-spillere fra - et par stykker dog på grund af skader.

Heine Eriksen har indkaldt Lotte Grigel til landsholdet (Foto: Aleksandar Djorovic) Håndbold Håndboldkvindernes vikar indkalder Lotte Grigel

- Jeg skal ud at lave et lille eksperiment. Det er vel første gang, vi blander brikkerne så meget, som vi gør op til denne turnering. Da spillerne mødte til samlingen mandag, var der jo flere, der aldrig havde siddet i samme omklædningsrum før, siger den 50-årige vikar, der 1. juni gør plads for Klavs Bruun Jørgensen og Søren Herskind.

Kæmpe udfordring
- Altså, vi er nødt til at være bevidste om, at det her bliver pissesvært og en kæmpe udfordring for såvel spillere som trænere, siger den trofaste DHF-træner, der har opdraget adskillige ungdomslandshold.

Det hører med til historien, at Frankrig og Norge stiller i absolut aller-giftigste opstillinger i Besancon og Dijon, hvor de danske kvinder kan blive smurt i både ketchup og sennep.

- Vi har prioriteret at se nogle bærende spillere virkeligt få lov til at bære samt at give den næste generation mulighed for at vise os, hvad den egentlig kan. Tag Jette Hansen som eksempel. Hun er topscorer i den danske liga, og hvis hun ikke skulle have chancen i denne turnering, hvornår skulle hun så få mulighed for at vise, at hun kunne spille sig på et landshold, spørger Heine Eriksen retorisk.

Jan Pytlick under EM-slutrunden i Ungarn i december. (Arkivfoto: Lars Poulsen) Håndbold Ekspert: Jan Pytlick er meget modig

Han vil bl.a. bruge stregspilleren Susan Thorsgaard i forsvaret, hvor hun normalt kun deltager ved absolutte uheld. Kaptajn Line Jørgensen skal testes i midterforsvaret, og han ærgrer sig højlydt over Louise Burgaards afbud.

- Det er virkeligt ærgerligt. Jeg ville have givet hende spilletid som playmaker, siger Heine Eriksen.

Han har sparret med sportschefen – men kun talt begrænset med Klavs Bruun Jørgensen.

På min måde
 -Det er helt bevidst. Vi kunne tale håndbold i 50 timer, og jeg ville alligevel aldrig kunne overtage hans koncept og ideer. Det vil alle, som har bare lidt forstand på håndbold, vide. Jeg er nødt til at gøre det på min måde, hvis jeg skal have en chance. Jeg er ikke dybere inde i Klavs’ tanker om fremtiden, siger Heine Eriksen, der helt har glemt:

Louise Burgaard er blandt profilerne, der har måtte melde afbud. (Arkivfoto: Lars Poulsen) Håndbold Danske håndboldprofiler melder afbud til Golden League

- Vi kommer til at dække offensivt i perioder. Det når vi måske at få trænet sammenlagt i 20 minutter ...

Det bliver med andre ord åbent eksperimentarium for harpikshajer, og det løser måske ét problem: Danmark er p.t. indehaver af Golden League-trofæet, som er en monstrøs satan skabt til bister dialog i forbindelse indcheckning i enhver lufthavn ...

Nu slipper delegationsleder Per Sørensen formentlig for at slæbe den med hjem igen!

(Foto: Jens Henrik Daugaard) Håndbold Teenager skaffede Århus i slutspillet

Heine Eriksens foreløbigt to dage som landstræner har ikke fået ham til at lette fra gulvet.

- Skulle jeg have været A-landstræner, skulle det have været dengang i 2006, da Brian Lyngholm overtog efter Jan Pytlick. På det tidspunkt ville jeg have sagt ja til opgaven og syntes, den lå lidt til mig. Dengang tænkte jeg, det lige så godt kunne være blevet mig, der havde fået jobbet, siger Heine Eriksen.

- Var du skuffet?

- Æh ... Ja, det tror jeg faktisk nok, jeg var. Jeg var i hvert fald skuffet over, at jeg overhovedet ikke var i spil til at overtage. Denne gang er jeg helt afklaret. Vi trænger til nye øjne, og det synes jeg, vi får med Klavs Bruun Jørgensen.

Fem håndboldpiger har smidt tøjet og ladet sig bodypainte som blikfang for VM i Danmark (Foto: Dansk Håndbold Forbund) Håndbold Afklædte håndboldtøser skal sælge VM i Danmark

0 kommentarer
Vis kommentarer