Vil betale tilbage: Dansk komet spiller for brormand

Lasse Andersson har meget at takke sin storebror for. Den unge back har fået meget hjælp og sparring af den tidligere håndboldspiller Nicolaj Andersson

Hver gang landsholdets 22-årige backkomet Lasse Andersson går på banen spiller han for én bestemt person, som har betydet og fortsat betyder meget for Barcelona-spilleren. Foto: Lars Poulsen.
Hver gang landsholdets 22-årige backkomet Lasse Andersson går på banen spiller han for én bestemt person, som har betydet og fortsat betyder meget for Barcelona-spilleren. Foto: Lars Poulsen.

PARIS (Ekstra Bladet): Håndboldlandsholdets bare 22-årige storskytte Lasse Andersson har tidligere fortalt til Ekstra Bladet, hvordan han engang imellem har tænkt ’fuck det, jeg vil hellere æde slik og lægge mig på sofaen’, når knæskaderne har været allerværst.

Alligevel har han fundet viljestyrken og troen frem. Igen og igen.

Men ifølge Andersson kan han ikke kun takke egen tro og arbejdsmoral for, hvor han står i dag. Spilleren har faktisk et ’hemmeligt’ forbillede. Hans egen storebror, Nicolaj. En fyr, som selv spillede håndbold og var på ungdomslandsholdet med Niklas Landin. Desværre måtte han stoppe karrieren på grund af grimme skulderskader.

Storebror har i stedet vist overskud og været der for kometen, inden han rigtig eksploderede.

- Han har trænet mig i rigtig mange år. Så jeg føler, at der er et eller andet jeg skal give tilbage på den konto. Særligt, fordi han ikke spiller mere og har brugt rigtig meget tid på at hjælpe mig, så jeg føler jo, at jeg skal give mig 100 procent hver gang. Alt andet ville ikke være fair, siger Andersson til Ekstra Bladet.

Gennem op- og nedture
Storebroderen har ikke ’blot’ været der for Lasse på halgulvet, mens harpiksen har været frisk og skoene snøret. Støtten rækker ud over det.

- Han har også været der for mig i mine skadesforløb. Vi har snakket en masse sammen om op- og nedturene. Han giver råd videre om, hvordan jeg skal fortsætte og tackle tingene, når det ikke lige kører. Han hjælper med at komme ud af de svære situationer.

Andersson har også andre inspirationskilder end sin storebror. For eksempek Mikkel Hansen og den tidligere, svenske topspiller og navnebror Kim Andersson.

- De er begge sindssygt gode til at vurdere, hvornår de skal skyde, og hvornår de skal aflevere, og hvordan de skal skyde eller aflevere. Så det har jeg forsøgt at lære af.

Andersson har scoret tre gange indtil videre ved VM.

Se også: Håndboldverden måber: To (2!) mål på en halvleg

Se også: Skudt i kuglerne: Så måtte keeperen brække sig

Se også: 30 sekunder i himlen - 59 et halvt minut i helvede

Se også: Hårdt dansk program: Plejer at sove midt i første halvleg

0 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere