Vil ikke afskrive René Toft til OL

Hvis René Toft Hansen består en afgørende test i slutningen af juni, vil Gudmundur Gudmundsson overveje at teste ham – og så kommer bjørnen fra Salling måske alligevel til OL

Gudmundur Gudmundsson i midten omgivet af Claus Hansen og den nye 'gamle' assistenttræner Henrik Kronboer vil ikke afskrive René Toft til sin OL-trup - men han vil lige se det, før han tror det. (Foto: Anders Brohus)
Gudmundur Gudmundsson i midten omgivet af Claus Hansen og den nye 'gamle' assistenttræner Henrik Kronboer vil ikke afskrive René Toft til sin OL-trup - men han vil lige se det, før han tror det. (Foto: Anders Brohus)

FAABORG (Ekstra Bladet): Da Ekstra Bladet for nylig mødte René Toft Hansen i Køln, luftede den nu slankede og top-trimmede stregspiller, at han bærer på et lille, stille og lønligt håb om ALLIGEVEL at blive klar til OL i Rio de Janeiro.

- Jeg har et lille håb om det. Det er derfor, jeg går til træning hver dag. Der er en minimal chance for, at OL måske alligevel kan være realistisk, og det er det, der gør, at jeg holder håbet oppe, når jeg dag ud og ind står og træner de samme øvelser i fire-fem timer. Det er ikke altid lige sjovt, indrømmede den store stregspiller dengang.

Det ville jo være den helt store Toft Hansenske drøm – med såvel storebror som lillebror Henrik i Rio - der på den led gik i opfyldelse, og man må sateme sige, den store stregspiller er gået til biddet, hvis man kan sige det på den måde.

Her knækker knæet fuldstændig sammen under René Toft Hansen - men måske når han mirakuløst at blive OL-klar på rekortid. (Foto: TV3 sport)
Her knækker knæet fuldstændig sammen under René Toft Hansen - men måske når han mirakuløst at blive OL-klar på rekortid. (Foto: TV3 sport)
 

René Toft Hansen hyrede en kost-vejleder og gik på en stram kur, der i første omgang pillede 10 kilo – og det siger han selv – rent fedt af den pænt polstrede kriger-figur. Derefter byggede han fem kilo muskler på, og i dag – fem måneder efter den grumme korsbåndsskade – er der møbleret pænt rundt på kæmpen, der har smidt 12 kilo fedt og smasket syv kilo bøffer på sit i forvejen imponerende Rambo-korpus.

Rene Toft Hansen (tv.) drømmer om at komme til OL (Foto: Per Rasmussen) Håndbold Efter uhyggelig skade: Danmarks stjerne kan måske nå OL

Det så grumt ud, da René Toft Hansen blev mast i en Bundesliga-sandwich, og ben og specielt knæ blev squeezed ud i en fuldstændig upassende vinkel tredje juledag. Alligevel kan han fem måneder senere håbe på, at drømmen om et OL sammen med lillebror alligevel kan gå i opfyldelse.

Ekstra Bladet spurgte landstræner Gudmundur Gudmundsson, der – om nogen – er en nøgtern figur på en håndboldbane.

Jeg snakkede med René Toft i Køln – han tror, han måske kan nå at blive OL-klar. Hvad siger du?

- Jeg snakkede også med ham.

Han har et lille håb om at kunne nå med. Vil du så stå og slå det håb ihjel her og nu?

- Nej… Men det er for tidligt at sige noget endnu. Jeg tror, han bliver testet i morgen, og så bliver han testet yderligere i slutfasen af juni. Efter det kan man sige noget. Om det overhovedet er en mulighed, siger Gudmundur Gudmundsson.

Ingen tvivl: I 100 pct. kampform VILLE Réne Toft Hansen som forsvars-dirigent være en del af det sikreste trekløver i islændingens OL-trup sammen med Niklas Landin og ham Mikkel…

Jesper Nøddesbo måtte udgå fra fodboldkampen med en blodtud. (Foto: Anders Brohus) Håndbold AV! Nøddesbo kørt på skadestuen - blodet fossede ud

Men det kan vel også blive et spørgsmål om forsikringer….

- Jo, og klubben og det hele.

Så det er ikke en lykkelig udgang, du tror meget på.

- Jeg vil ikke sige noget om det nu, men vi holder alt åbent, og sådan arbejder vi med det. Alt er muligt, alt er muligt.

Du kunne i givet fald invitere ham ind i varmen og juli og se, hvordan det går…

- Ja, præcis. Det kan godt være, vi tager ham ind, men jeg har ikke besluttet mig for noget som helst – for det er simpelt hen for tidligt. Nu vil jeg foreløbig vente og høre, hvordan han klarer testen onsdag.

Men man kan vel også være skeptisk, når han i den grad vil mangler kamptræning.

- Joh. Men hvis man kan sige, han står til rådighed, så er jeg ikke bekymret for, at han ikke får kampform. Vi har jo hele juli til at arbejde med det. Hvis han kan træne 100 procent fra start, så bekymrer det mig ikke. Jeg siger bare en gang til: Det er for tidligt at snakke for meget om det. Der er lang vej, siger Gudmundur Gudmundsson.

Når René Toft Hansen har lidt at have sin optimisme i, kommer det bl.a. fra at hans tyske klubkammerat og streg-kollega Patrick Wiencek var tilbage på banen på under seks måneder efter en korsbånds-operation, og den tyske landsholdsspiller var bl.a. med til Final 4 i Køln forrige weekend.

René Toft Hansens knæ fik dog en endnu værre bekomst, hvor flere ledbånd også fik en ordentlig tur.

Den helt store diskussion vil med sikkerhed opstå i THW Kiel, hvis stregkæmpen på redkordtid rejser sig. Klubben vil med tysk statsgaranti synes, det er den dårligste idé, man nogen sinde er blevet præsenteret for op til en sæsonstart…

Niklas Landin har som anførere forhandlet en beskeden ferie hjem, inden Gudmundur Gudmundsson og OL kalder. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Landin bremser ivrig landstræner

0 kommentarer
Vis kommentarer