Vild drejning efter dansk sensation: Storklubbens ansatte får chok-besked

Både spillere og trænere i den europæiske storklub Veszprem bliver straffet økonomisk efter dårlige resultater

Markus Olsson bryder i gennem Veszprems forsvar i søndages imponerende sejr. Foto: John Randeris
Markus Olsson bryder i gennem Veszprems forsvar i søndages imponerende sejr. Foto: John Randeris

Et enkelt nederlag til Skjern.

Mere skulle der åbenbart ikke til for at sende Veszprem ud i en regulær krisesituation.

For chok-nederlaget i først akt af 1/8-finalen af Champions League får allerede nu kolossale følger for den ungarske håndbold-gigant, der tabte 32-25 i Vestjylland.

Storklubben er på sin hjemmeside kommet med en drastisk erklæring, der med al tydelighed sætter tyk streg under frustrationen over søndagens resultat.

Ledelsen har således besluttet at suspendere udbetalinger af al løn, som rækker udover minimumssatsen.

Det gælder både førsteholdet såvel som trænerne, og den gældende periode strækker sig indtil enden af sæsonen i den ungarske liga, som slutter i weekenden 5-6. maj.

Ydermere fremgår det, at Veszprem-ledelsen løbende vil tage stilling til den videre effektuering af det opsigtsvækkende tiltag i takt med resultaterne af de kommende kampe.

Artiklen fortsætter under billedet ...

I meddelelsen begrundes valget med, at ledelsen ikke mener, at spillerne har levet op til klubbens stolte traditioner og nuværende målsætninger. Det gælder både i forhold til resultaterne og attituden

- Dette er uværdigt for traditionerne i klubben, der er mere end 40 år gammel. Og det er fornærmende over for alle, der gennem historien har ydet og stadig bidrager til, at klubben skal vokse sig større, blive mere succesrig og slå sin status fast i Europa, lyder det.

Man skulle måske tro, at 22 sejre ud af 23 mulige i den hjemlige liga ikke var lig med ringende alarm-klokker, men førstepladsen er trods den statistik ikke sikker endnu, da de nærmeste konkurrenter fra Szeged blot er fire point bagud.

Langt værre er situationen dog i Europa, hvor Veszprem inden opgøret mod Skjern var kæmpe favoritter til at gå videre. Men det danske mirakel på jysk grund har altså tippet den prognose gevaldigt inden returkampen.

Et sammenlagt exit vil være en regulær fiasko for de ungarske mestre, som har været i Champions Leagues Final Four i de seneste fire år og tilmed havde forstærket sig kraftigt op til dette års udgave.

Og oprustningen er såmænd siden fortsat med dansk signatur. Det er således allerede kendt, at Rene Toft Hansen og Rasmus Lauge ved udgangen af denne sæson skifter til Veszprem.

Se også: Emil var med i dansk sensation: - Det er fuldstændig sindssygt

Se også: Ekspert begriber ikke dansk håndbold-chok: - Det er vanvittigt!

18 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere