Vild transfer-sommer: Her er håndboldens største klubskifter

Efter fem gange sølv på klubplan skal det i denne sæson være en guld-sæson for Nicklas Landin, der med skiftet til de 20-dobbelte mestre THW Kiel står for en af sommerens store klubskifter

Efter fem gange sølv vil Niklas Landin vinde guld med sin klub. (Foto: Lars Poulsen)
Efter fem gange sølv vil Niklas Landin vinde guld med sin klub. (Foto: Lars Poulsen)

Det skal være slut med lige ved og næsten.

Efter fem gange gange sølv - først i GOG, dernæst to gange med Bjerringbro Silkeborg og på ny to gange i Rhein-Neckar Löwen, lugter landsholdsmålmanden guld.

Sommerens skifte til rekord-mestrene THW Kiel har nemlig guldgaranti.

Med 20 tyske mesterskaber heraf de seneste fire i træk er THW Kiel blev håndboldens svar på Bayern München.

Så Niklas Landin, der har guldmedaljer hængende bl. a. fra EM i Serbien i 2012 og fra GOG, hvor han i DM-finalen mod Viborg sad bænket bag udskftningsbænken.

- Jeg har prøvet at få guld hængt om halsen, siger Niklas Landin.

Se også: Sæsonpremiere i fare for VM-reserve

Skiftet fra Rhein-Neckar Löwen til THW Kiel er blandt sommerens mest opsigtsvækkende klubskifter kun overgået af Nikola Karabatics skifte fra Barcelona til Paris med Mikkell Hansen.

Det var ikke en glad, men frustreret Niklas Landin, som Ekstra Bladet talte med torsdag.

Siden VM i Qatar har landsholdsmålmanden haft problemer med lysken.

Selv om han siden dag et i Østersøbyen har været på skånekost, er det begrænset, hvor meget danskeren med prædikatet Bundesligaens bedste har stået i mål for sin nye klub.

Se også: Hans Majestæt tilbage med nederlag

Onsdag aften fik han dog en halvleg, da oprykkerne Leipzig og Barcelona var på besøg i Kiel for at spille med den årlige træningsturnering.

- Jeg ved ikke, om reaktionen dagen derpå er god eller dårlig. Måske er lysken kun øm, fordi jeg under kampen har lavet nogle andre bevægelser end i genoptræningen, siger Niklas Landin, der i weekenden skal i kamp igen, når tyskerne tager hul den nye pokalturnering ved at spille 'Final 4-modellen'.

THW Kiel skal møde den tidligere Bundesligaklub Fredenbeck og kan derefter komme til at møde amatørpokalmestrene, DHK Flensborg, der på holdet bl.a. har Lasse Johannsen, søn af landsholdets holdleder Kai Johannsen.

På onsdag gælder det den tyske Super Cup mod Flensburg/Handewitt i en kamp, der spilles i Stuttgart.

- Jeg har aldrig været et sted med så mange skadede spillere på samme tid, som det er tilfældet lige nu i Kiel, siger Niklas Landin, der blandt sine skadede medspillere har den anden dansker i mesterklubben René Toft Hansen med en forstrækning i låret.

Se sommerens store klubskifter:

1. Nikola Karabatic til Paris fra Barcelona

(Foto: AP)
(Foto: AP)
Verdens bedste håndboldspiller har taget lillebror Luka med til Paris. Luka Karabatic har senest spillet i Aix-en-Provence, hvor den nye træner Noka Serdarusic er hentet. Sidstnævnte er Nikola Karabatics 'reservefar' og hentede i sin tid den franske stjerne til THW Kiel, fordi træneren i mange år har været en ven af familien.

2. Niklas Landin til THW Kiel fra Rhein-Neckar Löwen

(Foto: Lars Poulsen)
(Foto: Lars Poulsen)
THW Kiel var for sent ude, da Kasi-Jesper i sin tid fik fat i Niklas Landin og hentede ham til Rhein-Neckar Löwen, hvor den genopstandne smykkemand på daværende tidspunkt var klubpræsident. Meningen var at hente landsholdsmålmanden til AG København, men Niklas Landin måtte ifølge kontrakten ikke skifte i utide fra BSV til en anden dansk klub.

3. Aron Palmarsson til Veszprem fra THW Kiel

(Foto: AP)
(Foto: AP)
Selv om Aron Palmarsson er træner Alfred Gislasons store fund, har far-søn forholdet udviklet i en retning, så et brud var uundgåeligt.

4. Rasmus Lauge til Flensburg/Handewitt fra THW Kiel

(Foto: Claus Bonnerup)
(Foto: Claus Bonnerup)
Efter at have tabt kampen om spilletid i mesterklubben har Rasmus Lauge søgt hjemad og er stoppet i Flensburg, hvor en anden dansker Henrik Toft Hansen også er søgt hen. Han har taget den franske verdensmester Kentin Mahe med fra HSV Hamburg.

5. Konstantin Igropulo til KIF Kolding København fra Füchse Berlin

(Foto: Lars Poulsen)
(Foto: Lars Poulsen)
Den russiske venstrehånd har i træningskampe været mere driftsikker end forgænger, Kim Andersson. Russeren, der også har været i Barcelona, scorer mål i hver eneste kamp og har ikke som Kim Andersson en skulder, som driller. Selv om Konstantin Igropulo afløser et stort navn, ligner han allerede en forstærkning.

6. Marko Kopljar til Barcelona fra Paris

(Foto: Jens Dresling)
(Foto: Jens Dresling)
Den lange kroat har mest gjort sig bemærket som håndboldens svar på den nuværende Barcelona-angriber Luis Suárez. Kroaten bed i sidste sæson en af de tre Gille-brødre, Benjamin, i en ligakamp mod Chambery. Et bid som gav rødt kort og to måneders karantæne.

7. Mariusz Jurkiewicz til Vive Kielce fra Wisla Plock

(Foto: Jens Dresling)
(Foto: Jens Dresling)
Det svarer til at skifte fra Brøndby til FCK eller omvendt. For Mariusz Jurkiewics er der tale om  gensyn med træner Talant Dushebaev, som var hans træner i Atletico Madrid, hvor polakken mest dækkede op for Nikolaj Markussen.

8. Darko Stanic til Rhein-Neckar Löwen fra Bietigheim

(Foto: AP)
(Foto: AP)
Da makedonske Metalurg holdt op med at udbetale løn, smuttede serberen til Bundesligaen. Nu har træner Nikolaj Jacobsen hentet den kontroversielle målmand til Rhein-Neckar Löwen som erstatning for Niklas landin. Det kontroversielle består i, at serberen har været udelukket for doping efter have røget 'moderne tobak'.

9. Jorge Maqueda til Vardar Skopje fra Nantes

Da kæresten spillede i Randers, var den spanske venstrehåndsskytte ud og fiske efter en dansk klub. Nu er Macarena Aguilar genforenet med sin gamle træner Jan Leslie i russiske Rostov-Dan, som åbenbart er nemmere at komme til fra Skopje end Nantes.

10. Pavel Atman til Meshkov Brest fra Metalurg

Den atypiske russer kom som Darko Stanic i knibe, da Metalurg kollapsede. Har siden holdt formen ved lige i Qatar. Næste stop er Hviderusland, hvor mægtige Gazprom støtter Meshkov.

4 kommentarer
Vis kommentarer