Vild udvikling: Danmark tæt på VM-semifinale

Hvis Norge slår Egypten og derefter taber til Sverige, er Danmark klar til semifinalen ved VM i håndbold.

Grænsen på tre udskiftninger under VM-slutrunden kan gå udover finalen. Video: Jens Dresling

Lørdag aften åbnede Danmark mellemrunden ved VM i håndbold med en sejr på 25-22 over Ungarn og har dermed seks sejre for lige så mange kampe i turneringen.

Holdet har maksimale seks point i mellemrunden og har altså kurs mod den semifinale, som er holdets mindstemål.

Nu mangler holdet at møde Egypten mandag og Sverige onsdag, men faktisk kan Danmark være videre til semifinalerne allerede inden de to kampe i Herning. Det er endda ganske sandsynligt.

Af de seks hold i mellemrunde 2, der kæmper om to pladser til semifinalerne, er Ungarn og Tunesien allerede ude af det spil efter nederlagene lørdag.

Det samme er Egypten, hvis holdet søndag taber til Norge i opgøret, der begynder klokken 20.30.

I så fald vil kun Danmark og Sverige - begge med seks point - og Norge med fire point være tilbage i spillet om de to pladser.

Hvis Norge så taber til Sverige i mandagens klokken 18-kamp, vil Norge maksimalt kunne nå seks point, hvis holdet i den sidste kamp besejrer Ungarn.

Men da Norge tabte til Danmark i gruppespillet, er Norge svagest indbyrdes og vil ikke kunne overhale Danmark i tilfælde af pointlighed.

Så hvis altså Norge søndag slår Egypten og efterfølgende taber til Sverige mandag, er Danmark klar til semifinalerne, inden holdet går på banen til den anden mellemrundekamp mod Egypten mandag klokken 20.30.

Den slags talnørderi optager dog ikke landstræner Nikolaj Jacobsen.

- Det er slet ikke i mine tanker. Nu skal jeg hjem og se video af Egypten, siger Jacobsen med henvisning til Danmarks næste kamp.

Danmark har hviledag søndag, men har en lukket træning i Herning fra klokken 17.

Landin stor-roser makkeren: Super Green

Dansk stjerne klar i spyttet: - Det vil bare være latterligt dumt

Dansk stjerne ude i månedsvis: - Det er ufatteligt hårdt