Vinder-træner overrasket over Wilbek-kommentar

- Det må sige mere om ham, end det siger om det arbejder, vi laver i Tønder, siger Tønder-træner Claus Lyngsøe om Ulrik Wilbeks seneste kommentar

Elektrisk og euforisk stemning i Tønder, da oprykningen var sikret (Foto: Jens Wollesen   SJ-MEDIER)
Elektrisk og euforisk stemning i Tønder, da oprykningen var sikret (Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER)

Med Tønders sene gevinst over Nordsjælland i den vanvittige sidste øjebliksafgørelse mandag aften blev det en kendsgerning, at den bedste danske håndboldrække kommer til at bestå af 13 jyske hold og et enkelt fra Fyn (GOG), men ikke et eneste fra Sjælland.

Det ærgrer DHF's sportschef Ulrik Wilbek, som overfor Ritzau udtalte, at alle holdt med Nordsjælland:

- Det skal ikke være nogen hemmelighed, at alle i dansk håndbold har holdt med Nordsjælland, hver gang de har spillet, hvis ikke lige de spillede mod deres egen klub. Vi ved godt, at det her er noget skidt.

- Alle i dansk håndbold har holdt med Nordsjælland, udtaler Wilbek. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Wilbek om drama: Alle har holdt med Nordsjælland

Underforstået. Det havde været bedre, om Nordsjælland havde vundet samlet efter de to opgør, end at Tønder gjorde det.

Det er en udmelding, som overrasker Tønder Håndbolds cheftræner, da Ekstra Bladet fanger ham til en kommentar til Wilbeks udtalelse.

- Hvad tænker du om sådan en udmelding fra ham?

- Det må sige mere om ham, end det siger om det arbejde, vi laver i Tønder. Jeg forholder mig til, at vi har skabt noget helt enestående med de ressourcer og midler, vi har. Vi har spillet os til den her placering og det resultat, vi har opnået. Er der nogen, der ønsker noget andet, kan jeg ikke gøre så meget ved det. Men det overrasker mig, at han siger sådan.

- Jeg kan bare sige, at vi som neutral klub i Danmark også håber på, at en sportschef har gode tanker om os, når vi præsterer, som vi gør, lyder det fra Claus Lyngsøe.

Ian Marko Fog er så bitter over, at Nordsjælland Håndbold ikke er at finde i den bedste danske håndboldrække næste år (Arkivfoto: Rasmus Terkelsen) Håndbold Knust træner totalt knækket efter sindssygt drama

På trods af Wilbeks kommentarer er det en glad cheftræner, der mandag aften var med til at sikre Tønder oprykning til den bedste danske række.

Kendelsen for nøl, som mange har hæftet sig ved og kaldt urigtig, bakker træneren op om. Han mener, dommerne har god grund til at fløjte for passivt spil i den hektiske slutfase.

- Jeg har set kampen og situationen igen, og jeg kan se, at han (dommeren) hæver armen, og så går der vel kun to sekunder, før de fløjter. Men jeg har oplevet den situation to gange tidligere, lyder det fra Lyngsøe, der forstår dem, der brokker sig over kendelsen.

- Jeg kan godt følge med i, at der er nogen, der er imod kendelsen. Jeg havde sikkert også gjort det samme, hvis jeg var i deres lejr. Men jeg synes, at når man kigger på, hvor meget de (Nordsjælland) ønsker at komme frem på banen til sidst, så har dommerne en god grund til at fløjte den, siger Tønder-træneren.

Mikkel Hansen og Bo Spellerberg var blandt mange, der undrede sig over den vilde afgørelse i nedrykningskampen (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Forrykt nedrykningsdrama: Stjernerne fatter det ikke

Nu glæder han sig til i dag at fejre triumfen i den danske grænseby.

- Vi er blevet inviteret på Rådhuset i Tønder kl. 16. Det glæder vi os over og ser frem til at prøve det, siger Lyngsøe, som dog også glæder sig over den foreløbige kulmination på hans arbejde i klubben.

Men han er klar over, at livet i den bedste danske række ikke bliver nogen dans på roser. Klubbens økonomiske formåen bliver en udfordring.

- Jeg kan da sige, at der er rigtig mange hold, også i første division, som har bedre forudsætninger til livet for at klare sig, end vi har. Jeg kan da godt håbe på et ekstra ressource-boom til Tønder og en masse nye sponsorer. Men jeg tror, vi skal udnytte de resssourcer, vi har i Tønder på bedste vis, og så må vi forsøge at skrabe nogle point sammen i næste sæson.

- Hvad har I af muligheder i forhold til at købe spillerne fri fra deres arbejde, så de kan koncentrere sig oftere om håndbolden?

- Sammenlignet med de andre klubber så er der ingen økonomi i Tønder til den slags ting, så det bliver nok ikke aktuelt. Men det ville være fedt, hvis det gjorde. Jeg tvivler bare på, at der kommer en mand forbi med en papkasse fyldt med penge, lyder det realistisk fra træneren.

- Hvis vi skal spille onsdag aften i Aalborg, så er der nogle spillere, inklusive mig, der skal sørge for at få bedt om fri i god tid til kampen. I 1. division var kampene i weekenderne, og det gjorde det nemmere.

- Men lige nu vil vi gerne have lov til at juble indtil sommerferien, så må vi se på det hele senere.

Hør sportskommentator Jan Jensens vurdering af sagen

54 kommentarer
Vis kommentarer