VM-chok: To danskere skadet mod Egypten

Før gruppe-finalen: Morten Olsen og Mads Mensah tvivlsomme til mødet med svenskerne

Michael Damgaard blev sendt til tælling, men han er ikke den værst medtagne. Morten Olsen og Mads Mensah humpede begge to ud af banen og er tvivlsomme mod Sverige. Foto: Lars Poulsen
Michael Damgaard blev sendt til tælling, men han er ikke den værst medtagne. Morten Olsen og Mads Mensah humpede begge to ud af banen og er tvivlsomme mod Sverige. Foto: Lars Poulsen

PARIS (Ekstra Bladet): Kæmpe sejr, enorm forløsning og nærmest ellevild jubel. Men gennemsmadringen af Egypten blev også dyrekøbt, idet både Mads Mensah og Morten Olsen måtte forlade kampen med skader.

Ikke voldsomme skader - men store nok til at kunne lægge hindringer i vejen for begge inden braget mod svensken mandag aften. Og skaderne er ildevarslende al den stund, at lige præcis de to har spillet til top, indtil de måtte forlade banen mod Egypten.

Morten Olsen:

- Jeg fik et lille stræk i læggen, som kostede mig en uges pause op til samlingen, men jeg spillede lige med det i fem-syv minutter og fandt så ud af, det nok var bedst, jeg stoppede.

- Hvis det er en forstrækning, kan det altid udvikle sig til noget mere, hvis man virkelig træder til. Jeg løb jo rundt med den, så det er ikke fordi, jeg ikke KAN spille – men det kan jo selvfølgelig blive værre. Jeg løber jo også på en lidt anderledes måde, når jeg har det problem, så jeg skåner mig selv lidt, siger playmakeren.

Morten Olsen bryder igennem og scorer mod Egypten. Foto: Lars Poulsen
Morten Olsen bryder igennem og scorer mod Egypten. Foto: Lars Poulsen
 

Han havde ellers scoret fire gange på det tidspunkt - tre af dem i træk.

- Hvad siger erfaringen?

- Hvis man skulle gøre det helt rigtigt, ville jeg holde pause i en uge, men jeg håber, at et par dage med god behandling kan gøre det. Så må vi se, hvordan det ser ud, siger Morten Olsen.

Værre så det ud med Mads Mensah, der allerede efter tre minutter måtte halte ud til bænken med ansigtet fortrukket i en grimasse.

- Jeg fik et jag i ryggen under skud-opvarmningen. Vi prøvede at varme det op med lidt creme, så jeg kunne spille. Men jeg kunne ikke løbe igennem, og jeg kunne heller ikke skyde igennem, så jeg var ikke rigtig til nogen gavn. Det nytter jo ikke, at jeg kommer luntende, når ideen var at løbe hurtigt både i kontra og retur.

Han forklarer, at skaden sidder i den nedre, højre halvdel af ryggen, hvor han straks fik is på.

- Jeg har aldrig prøvet at være skadet der før, og derfor ved jeg ikke, hvor jeg står. Det handler heldigvis ikke om en uge, og lige nu er jeg ikke nervøs lige for, at det kan koste hele turneringen, siger Mads Mensah.

- Det er ikke sådan, at jeg har en fornemmelse af, at jeg skal være ude i sindssygt lang tid, men jeg har ikke haft en skade der før, så jeg kan ikke stå og sige, om det varer nul eller tre kampe. Det har jeg ingen idé om, men jeg synes ikke, det føles helt ad helvede til, siger han og tilføjer:

- Jeg er fortrøstningsfuld i forhold til at være med senere i VM.

Michael Damgaard mod Egypten. Foto: Lars Poulsen
Michael Damgaard mod Egypten. Foto: Lars Poulsen
 

Michael Damgaard tog liggende tælling, da han fik et stød direkte på kajen - men han rejste sig hurtigt og rystede slaget af sig, mens den skyldige blev jaget ud for rødt.

- Det er da irriterende, han skulle ramme lige der, men heldigvis kostede det ingen tænder. Men ku’ de ikke tage at slå i panden i stedet for, spørger en grinende Michael Damgaard.

Se også: Farcen fortsætter: Toft kan stadig blive smidt ud af VM

Se også: Dansk storsejr: Men skade bekymrer

Se også: Svensker tordner mod Gudmundur og Nøddesbo: Usmageligt!

11 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere