VM-drøm knust i giga-skandale: 'Var for fuld til at udfyldte holdkortet'

Bosniens landstræner, Bilal Suman, kommer med voldsomme anklager, efter at hans mandskab blev taberdømt mod Schweiz

Bilal Suman har involveret Bosniens Udenrigsministerium i kampen mod den europæiske håndbolddommermafia (Foto: Claus Bonnerup)
Bilal Suman har involveret Bosniens Udenrigsministerium i kampen mod den europæiske håndbolddommermafia (Foto: Claus Bonnerup)

Den mangeårige Kolding-topscorer og nuværende landstræner for Bosnien, Bilal Suman, tror i sidste ende på, at retfærdigheden sker fyldest i kampen mod et af de værste medlemmer af den berygtede europæiske håndbolddommermafia.

I første omgang er Bosnien ellers dømt til at have tabt 0-10 på skrivebordet i en kamp mod Schweiz, som med sejren snuppede to playoff-kampe i juni mod Norge om at komme til næste års VM.

Årsagen var, at der manglede en bosnisk spiller på den officielle kamprapport.

Men det kan skyldes, at den officielle EHF-repræsentant, Darko Repensek, efter at have modtaget navnene på de bosniske spillere ved et teknisk møde kl. 11.00, var gået på restaurant.

Her han hyggede sig, indtil han otte timer senere dukkede op i hallen i Tuzla. Og så opstod problemerne ...

For da EHF-repræsentanten igen ankom til hallen, var han ikke i stand til at udfylde rapporten, og under nationalmelodierne måtte en ansat i det bosniske håndboldforbund haste over i et nærliggende stormagasin for at få fotokopieret de to hold.

Efter nederlaget protesterede Schweiz over, at der havde manglet en bosnisk spiller, venstrefløjen Tomislav Nuic, på rapporten, og derfor blev Bosnien taberdømt.

Det var nemlig bosniernes ansvar, at EHF-repræsentanten angiveligt havde trukket sig beruset.

Bosniens landstræner, Bilal Suman, er rystet over episoden og retter et skarpt angreb på den pågældende official.

-  Korrupte Repensek var fuld, da han ankom til hallen. Han var ikke i stand til at forberede holdkortet, så en kvinde fra vores forbund var nødt til at forlade hallen og kopiere en liste under nationalsangene, siger Bilal Suman til scsport.ba.

Bilal Suman og det bosniske håndboldforbund har bedt Udenrigsministeriet om at klage til Det Europæiske Håndboldforbund.

Fristen udløber onsdag, hvorefter EHF vil komme med en erklæring.

Umiddelbart kan det ligne voldsomme injurier, men få håndbolddommere har som Darko Repensek været indblandet  i 'spegede' sager.

Hver gang er han  sluppet fri på grund af manglende håndfaste beviser.

Da Egypten med en sejr over Tunesien kvalificerede sig til OL i Athen 2004, havde egypterne efter sigende bestukket ham med 5000 euro, omkring 37.000 kr, men en domstol i Ljubljana frifandt ham, fordi der kun var indicier i sagen.

Det samme var tilfældet, da Darko Repensek nogle år senere også var en del af den store THW Kiel-skandale, hvor 192.000 euro, 1,5 millioner kroner i følge anklagemyndigheder blev brugt på at 'købe' Champions League-triumfen ved at bestikke en masse dommere undervejs.

Penge, som Kiel bagefter ikke kunne gøre rede for, men som kostede den daværende manager Uwe Schwenker jobbet.

Nogle husker måske, hvordan den daværende Flensburg-spiller Joachim Boldsen efter godt 19 minutter så rødt i den anden finale, som Kiel endte med at vinde med to mål og dermed trofæet, efter at den første finale mellem de to nordtyske klubber sluttede uafgjort.

Det røde kort til Joachim Boldsen, som de polske dommere tildelte ham efter 18 minutter, kostede formentligt Flensburg sejren i  Champions League-finalen i Kiel Foto: AP
Det røde kort til Joachim Boldsen, som de polske dommere tildelte ham efter 18 minutter, kostede formentligt Flensburg sejren i Champions League-finalen i Kiel Foto: AP
 

Her blev de polske dommere beskyldt for at være blevet betalt med 92.000 euro, næsten 700.000 kr, men sagen blev først afgjort flere år senere med frifindelse, fordi det ikke var bevis nok.

Nogle år senere var den gode Darko Repensek igen i centrum, da Fram Reykjavik efter et fire-måls-nederlag i det første af to opgør mod Tatran Presov, Slovakiet i den anden kamp oplevede at få tre røde kort og otte straffekast imod sig uden selv at få et eneste straffekast.

Det fik den tidligere Flensburg-træner, Viggo Sigurdsson, tilat beskylde Darko Repensek for at være købt og betalt. Det fortalte han til tyske ZDF.

EHF afviste anklagen med, at optagelserne fra kampen var af for 'dårlig' kvalitet.

Nu er det altså Bilal Suman, som er på banen og har haft travlt med at gennemsøge nettet for at finde anklager mod Darko Repensek, som i det daglige er tilknyttet Det Slovenske Sportsministerium.

Foto: Allover Sport og Spil Det beskidte spil om VM: En uge før afstemningen vidste Rusland, at de havde vundet

Udvisningen af Joachim Boldsen i CL-finalen i 2007 har været med til at puste liv i korruptions-anklagerne. (Foto: AP) Håndbold Tysk håndbold-skandale lever endnu

Michael Knudsen tror ikke på korruption, men kan godt se, det var mærkeligt Boldsen blev smidt ud (Foto: Jens Dresling) Håndbold Danskere i korruptions-sag

22 kommentarer
Vis kommentarer