VM-formen nærmer sig: Danmark gav Slovenien store klø

Danmarks offensiv leverede varen mod Slovenien, der ble slået 36-26 i et opgør, hvor specielt Michael Damgaard markerede sig stærkt

Michael Damgaard imponerede mod Slovenien og kan meget vel have spillet sig tættere på en plads i VM-truppen. (Foto: Ernst van Norde)
Michael Damgaard imponerede mod Slovenien og kan meget vel have spillet sig tættere på en plads i VM-truppen. (Foto: Ernst van Norde)

Danmark-Slovenien 36-26 (19-11)

ODENSE (Ekstra Bladet): Michael Damgaard VIL bare med til VM! Super-flækkeren fra roekuleøen Lolland huserer til hverdag for Team Tvis Holstebro i ligaen, men den 24-årige stiller ikke i rødt og hvidt som en ydmyg rookie.

Fem gange hakkede lolliken kuglen i kassen bag den slovenske keeper, da Danmark fik en fin sejr på en lidt halvsløj baggrund mod et slovensk mandskab, der kunne knap så meget, som det var malet op på forhånd.

Gudmundur Gudmundssons tropper sagde stort set farvel allerede efter ti minutter af opgøret i Odense og førte med hele 19-11 ved pausen. I anden halvleg sendte landstræneren ’B-kæden’ i aktion og lod Mikkel Hansen holde helt fri, mens René Toft Hansen fik behersket spilletid. Niklas Landin blev i buret erstattet af Jannick Green.

Gudmundur Gudmundsson på sidelinjen under mandagens træningskamp mod Sverige. (Foto: Lars Poulsen) Håndbold Gudmundsson holder VM-udtagelse helt åben

Sejren på 36-26 er et fint rygstød før de næste opgaver mod Island i morgen og Sverige på søndag. Gudmundur Gudmundsson jublede over enhver vellykket tackling i sit nye offensive forsvar som var det scoringer i den anden ende, og Danmark fik desuden løbet et hav af kontraer og kunne have ført endnu større ved pausen, hvis det ikke havde været for tre frie afbrænder i kontra og to spildte forsøg fra stregen.

Det ændrer ikke på, at tingene ser ud til at hænge mere sammen end i mandags i Malmø, hvor modstanderen dog også virkede en anelse mere skarp og toptunet end Slovenien denne fradag aften på Fyn.

Kasper Søndergaard er fortsat i spil til en plads i VM-truppen trods sit uheld onsdag. (Foto: Claus Bonnerup) Håndbold Godt nyt: Håndboldhelt slipper med skrækken

Nikolaj Markussen fik slet ingen spilletid i opgøret, hvor Bo Spellerberg efter en uges pause kom ind og fik den sidste fjerdedel af kampen. Ingen nye skader i lejren, hvor Kasper Søndergaard måtte nøjes med at overvære løjerne fra tilskuerrækkerne for at spare sin bulne tommelfinger.

I morgen venter Gudmundur Gudmundssons landsmænd i Aalborg.  Og Michael Damgaard er parar til at lade højrelabben lyne igen!

0 kommentarer
Vis kommentarer