VM-heltens vilde fest tog overhånd: Missede fly

Nikolaj Øris formåede på et døgn både at glemme sin guldmedalje og misse et fly efter VM-triumfen

Umiddelbart efter sejren over Norge i finalen begyndte den lange fejring midt i Herning. Se et sammendrag af hyldesten i Herning her. Video: René Schütze

Fejringen i Silkeborg tirsdag af de tre lokale VM-stjerner Johan Hansen, Nikolaj Markussen og Nikolaj Øris var lige ved ikke at blive til noget for sidstnævnte.

For mens de to første verdensmestre tirsdag morgen planmæssigt havde taget turen fra København og festlighederne i hovedstaden aftenen forinden, måtte Øris betale prisen for en særdeles fugtig efterfest mandag aften og nat.

Han blev tirsdag ringet op af Johan Hansen, da denne i selskab med Markussen var landet efter flyveturen på tværs af landet. Da lå Øris stadig og trak torsk i land på sit hotelværelse i København.

Det fortæller han til TV2 Sporten.

- Jeg fandt ud af, at jeg hellere ville med toget, fordi så passede det hele meget bedre. Så jeg sov lige lidt længere, og så tog jeg toget sidst på formiddagen i stedet for, kom det med en tyk omgang ironi fra Nikolaj Øris.

Årsagen var den bytur, holdkammerat Anders Zachariassen angiveligt trak ham med på efter VIP-festen på Remees natklub ARCH sent mandag aften. De to gutter var røget videre på bodega, og det blev tirsdag morgen, før Øris faldt i søvn.

Konsekvensen var mærkbar.

Missede kvalitetstid med familien
Øris missede først sit fly, så måtte han igennem togturen fra København til Skanderborg, og så måtte kæresten og parrets to børn sande, at de i stedet for to timers hygge derhjemme nu kun fik glæde af ti minutter med håndboldspilleren, da han måtte haste ud ad døren efter at have skiftet tøj for at møde sponsorer, klubfolk og andre i Silkeborg, der ville hilse på og fejre ham.

- Der er ingen tvivl om, at min kæreste havde håbet, at jeg lige havde et par timer derhjemme, inden jeg skulle rundt og besøge sponsorer og være her på rådhuset. Men hun kender mig, og hun var ikke helt overrasket over, at jeg havde misset det fly, fortæller Nikolaj Øris til TV2.

Hans brøler kom, ikke mange timer efter at han glemte sin guldmedalje i flyet, da VM-truppen ankom fra Herning til København. Her blev han reddet af holdleder Kai Johannsen, der havde spottet medaljen på sædet.

Og for at det ikke skal være løgn, så har den gode Øris sågar også prøvet at glemme den DM-guldmedalje, han vandt med Bjerringbro-Silkeborg i 2016.

Den historie kan du læse her: Lånte guld ud til fyr i byen

- Det er vildt den glæde, som vi har skabt på en måned, siger Casper U. Mortensen. Foto: Henning Hjorth Håndbold Overvældet af kæmpe guld-opbakning: Blev nødt til at lave en selfie

VM-vinderne har fået en bonus. Men hvor meget vil de ikke ud med. Foto: Jens Dresling Håndbold Tavse VM-helte - holder på hemmelighed

En glad Nikolaj Jacobsen på Københavns Rådhus. Foto: Henning Hjorth Håndbold Dansk succestræner om fremtiden: Har fundet en vinder-formel

Sådan så fejringen ud fra fansenes side. Gå ned i artiklen og se, hvordan det så ud fra spillernes side. Foto: Tariq Mikkel Khan Håndbold Guldfest: Se VM-heltenes egne billeder fra fejringen

Flere fortalte, at Nikolaj Øris havde givet den mest gas til søndagens fest, men Morten Olsen og Casper U. Mortensen havde heller ikke holdt sig tilbage. Foto: Tariq Khan Håndbold VM-stjerne forsvandt pludselig fra festen - her er forklaringen

Sport og Spil Kæmpe-galleri: Guld, baby

Foto: Ritzau Scanpix Sport og Spil Helt tæt på GULD-heltene: Pengene, hemmelighederne og familien

Sport og Spil Mikkel-galleri: Fra ung knøs til verdens bedste

39 kommentarer
Vis kommentarer