VM-krise: Vrissen håndboldbamse ramt af uønsket graviditet

Jevgenij Trefilov har nok at slås med før VM-slutrunden, hvor en spiller fra hans egen klub er uventet gravid, mens de unge spillere i hans øjne mangler national stolthed

Jevgenij Trefilov er ikke bleg for at dele en skideballe ud. Denne gang handler det om graviditet i utide. Foto: Lars Poulsen
Jevgenij Trefilov er ikke bleg for at dele en skideballe ud. Denne gang handler det om graviditet i utide. Foto: Lars Poulsen

I forvejen brummer han meget, den russiske håndboldbamse af en landstræner, Jevgenij Trefilov. Mildt sagt, for han kan også finde på at svine sine spillere til i en grad, så alt pandehår blæser om i nakken.

Nu, kort før VM, hvor hans piger er i pulje med Danmark, vrisser han igen. Og denne gang handler det om deres kønsliv. Eller snarere frugten af det.

- Jeg beder bare om, at de fortæller mig, at de er gravide lidt før end to dage før fødslen, sagde han til russiske journalister efter landskampen mod Norge søndag.

Baggrunden er, at han for nylig havde udtaget Viktorija Žilinskaitė til sin trup for kort efter at erfare, at hun venter sig.

– Jeg havde allerede købt billet til VM til en spiller, og så kommer hun og fortæller, at hun er gravid, lød det misbilligende fra den store mand.

Det, der gør situationen endnu mere speciel, er, at Trefilov også Viktorija Žilinskaitės klubtræner hjemme i Kuban Krasnodar. Og det var såmænd på klubbens Instagram-konto, at graviditeten blev kendt for en uge siden.

Her meddelte den 28-årige spiller, at hun netop havde fået den glædelige besked, der altså ikke udløste samme eufori hos hendes klub- og landstræner.

De russiske kvinder vandt OL-guld for godt et år siden, men siden da har Jevgenij Trefilov mistet en del af sine mestre, fordi de ikke længe vil spille på landsholdet.

Det kalder han for ’manglende nationalisme’.

- Jeg kan forstå dem, der er kommet op i årene. De unge forstår det ikke, men hvis du bor i Rusland, bør du skyde brystet frem og stille op, siger han.

Foreløbig stikker Viktorija forhåbentlig brystet frem til noget helt andet om føje måneder.

Se også: Rasende håndboldmor: Det gør mig enormt ked af det

Se også: Håndbold-kvinder: Intet forbud mod graviditet

Se også: Danmark fik prygl – nu venter grotesk køretur hjem

Se også: 13 dage efter slem skade: Nu rejser hun til VM alligevel

Se også: Håndbold-chok: 55-årig OL-vinder i vanvittigt comeback

4 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Mest læste i sport
Seneste i sport
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere