VM-skinne-skandalen: Knoglestumper drønede rundt i albuen

Torsten Laen spillede med præcis samme skinne som René Toft, men efter operation og rensning af albuen nøjes han nu med en blød beskytter

René Toft spillede UDEN albuebeskytteren under OL, men vedtog også med sig selv, at det var sidste gang. Smerterne var for voldsomme. Foto: AP
René Toft spillede UDEN albuebeskytteren under OL, men vedtog også med sig selv, at det var sidste gang. Smerterne var for voldsomme. Foto: AP

PARIS (Ekstra Bladet): Den tidligere landsholdsstreg Torsten Laen har i perioder spillet med præcis den samme albue-beskytter, som René Toft nu ifølge IHF’s regelsæt fra i sommer ikke må benytte under VM.

Og som han i øvrigt heller ikke spillede med i august under OL!

- Jeg brugte den, fordi jeg efterhånden var landet så mange gange og så hårdt på min albue, at der var blevet revet mange knoglestykker af. De lå og rodede rundt inde i selve albue-leddet, så der ikke var plads til overstræk, fortæller Torsten Laen.

- Jeg blev opereret og fik fjernet de generende knogle-stykker, og siden har jeg helt lavpraktisk spillet med en almindelig blød albuebeskytter uden metaldele. Den beskytter ikke i samme omfang leddet i at bevæge sig ud i stillinger, man helst ikke vil have den i – men jeg har altså heller ikke det samme behov for den beskyttelse længere, forklarer GOG-spilleren.

Torsten Laen iført KIF-dress og albuebeskytter. Fynboen spiller nu for GOG - og ikke længere med den skinne, René Toft Hansen nu har fået afslag på at bruge. Foto: Claus Bonnerup
Torsten Laen iført KIF-dress og albuebeskytter. Fynboen spiller nu for GOG - og ikke længere med den skinne, René Toft Hansen nu har fået afslag på at bruge. Foto: Claus Bonnerup

Han er ikke nok inde i den aktuelle sag til, at han vil rode sig ud i rollen som dommer i sagen.

- Der er jo så mange regler, og der er med garanti lige så mange eller flere i fodbold. Nogle kan synes, det er latterligt, at spillere ikke må optræde med knæbeskyttere eller strømper, der afviger i farve fra spilledragten, og man kan sige, det er ligegyldigt for spillernes sikkerhed. Men nogle vælger jo engang imellem nogle pang-farver, der giver opmærksomhed, og forbundene skal jo også værne om selve håndbold-sporten – hvor tv rettighedshavere naturligvis også har deres interesser, siger Torsten Laen.

- Metaldele har altid været et tema, fordi udgangspunktet selvfølgelig er, at man vil undgå skader på med- og modspillere i forbindelse med alle former for beskyttelse. Du må ikke spille med ringe, piercinger, halskæder og den slags, pointerer fynboen.

- Hvad kan René Toft alternativt gøre?

- Man kan tape sig ud af meget, men dels holder en optapening ikke nødvendigvis en hel kamp, dels er den højst sandsynligt ikke lige så effektiv som en skinne. Tape kan også medføre stor irritation af bl.a. huden, siger Torsten Laen.

- Vi stregspillere bruger jo typisk albue- og knæbind, fordi vi lander tit og hårdt på gulvet. Du får ofte stød bagfra, du ikke kan kontrollere, og du bliver flået i, når du afslutter. Der kan også være en mental dimension – at du føler dig bedre tilpas, selv om du udmærket godt ved, at et knæbind ikke har en chance for at beskytte dig mod en korsbåndsskade, siger Torsten Laen.

- Men hvad angår René Tofts brug af albue-beskytter kan jeg simpelt hen ikke udtale mig. Der kan være mange ting i det her, og man kan jo også tænke, at producenten burde have været i stand til at lave en skinne, hvor beskyttelsen i forhold til andre spillere kunne blive godkendt.

Se også: Man tror det er løgn: Latterlig albueballade!

Se også: Dansk mystik: Derfor er Danmarks VM-stjerne ikke med

Se også: Talende Toft: Ingen kan erstatte René på banen

15 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere