VM's dårligste hold er fundet

Japans håndboldmænd tabte alle syv kampe ved VM. Om halvandet år er landet vært for sommer-OL

Japan slutter på VM-slutrundens sidsteplads. Foto: Ritzau Scanpix/CHRISTOF STACHE
Japan slutter på VM-slutrundens sidsteplads. Foto: Ritzau Scanpix/CHRISTOF STACHE

Der venter et stort arbejde i japansk håndbold, hvis Japan skal stille et slagkraftigt herrehold til OL på hjemmebane i Tokyo om halvandet år.

Med et 29-32-nederlag til Angola i Royal Arena tabte Japan for syvende gang i lige så mange kamp ved VM, og dermed må holdet rejse hjem med en placering som nummer 24 og sidst i turneringen.

Japan var med ved VM på et wildcard fra Det Internationale Håndboldforbund (IHF), fordi japanerne ikke havde klaret at erobre en af de fire asiatiske kvalifikationspladser til turneringen.

Ved VM for to år siden sluttede Japan som nummer 22, og landets håndboldforbund hyrede derefter islændingen Dagur Sigurdsson til at føre holdet frem mod Tokyo-legene.

Sigurdsson var på det tidspunkt et af håndboldverdenens varmeste trænernavne, efter at han havde gjort et undertippet tysk landshold til europamester i 2016 og derefter ført holdet til OL-bronze i Rio.

Trods sidstepladsen og lutter nederlag er Japan sluppet for de helt voldsomme stryg ved VM. Holdet tabte "kun" med fire mål til både Spanien og Island, og det største nederlag blev 29-38 mod Makedonien.

Gedeon Guardiola, Niklas Landin, Nedim Remili og Magnus Jøndal. Fire gode bud på spillere til dit manager-hold i mellemrunden. Foto: Christof Stache/AFP/Ritzau Scanpix, Jens Dresling, Annegret Hilse/Reuters/Ritzau Scanpix og Henning Bagger Plus Nu spidser det til i VM-manager: Dem skal du købe

Leif Mikkelsen var tidligere landstræner for det danske herrelandshold i håndbold i perioden 1977-1987. Han førte holdet til en fjerdeplads ved VM i 1978, i 1982 og ved OL i 1984. Arkivfoto: Morten Langkilde/Ritzau Scanpix Sport og Spil Hele historien om Danmarks første VM på hjemmebane: Tre mål fra finalen

Dennis Ceylan bekræfter søndag til Ekstra Bladet, at han stopper karrieren som professionel bokser. Foto: René Schütze Boksning Det er slut: Dansk topnavn bekræfter karrierestop

Nikolaj Jacobsen siger, hans spillerer mærkede af det hårde program. Foto: Jens Dresling Håndbold Landstræneren erkender: Mine spillere er mærkede

8 kommentarer
Vis kommentarer