VM’s modepoliti slår til: Danmark idømt latterlig bøde

Morten Olsen gør det godt på banen, men påklædningen… Danmark må betale bøde på 3.471,05 kroner

Her går det galt. Blå lægvarmere står ikke godt til sorte strømper, har IHF bestemt - og så må man til lommerne. Bøden er på 500 schweizerfranc. Foto: Lars Poulsen
Her går det galt. Blå lægvarmere står ikke godt til sorte strømper, har IHF bestemt - og så må man til lommerne. Bøden er på 500 schweizerfranc. Foto: Lars Poulsen

PARIS (Ekstra Bladet): Hvis du undrede dig over, at Morten Olsen i dramaet mod Bahrain spillede med en masse tape over den lægvarmer, der skal holde en truende fiberforstrækning i ave, kommer forklaringen her:

IHF’s modepoliti slog nemlig hårdt ned på den danske trup, der åbenbart ikke opfyldte VM’s dresscode i kampen mod Sverige. Morten Olsens lægvarmer var nemlig i en ikke godkendt kulør og dermed i karambolage med resten af det danske landsholds-outfit og dermed også i strid med IHF’s beklædnings-regulativ.

Straffen faldt prompte i form af en mail. At erlægge: 500 schweizerfranc for den grusomme handling. Eller i danske dask vekslet til dagskurs: 3.471 bobs plus en flad femøre.

IHF og EHF har et ønske om at gøre sig lækre for tv, og derfor er der indført stramme regler for påklædning. Under EM i Sverige måtte kvindelandsholdet skifte fra hvide til sorte strømper, fordi man ikke må spille med eksempelvis sorte ankelbeskyttere – og hvide sokker.

Maria Fiskers pandebånd blev ikke godkendt, og den danske stab måtte over natten genopfinde den ædle sy-kunst og hjemmelave en støddæmper til den danske venstrefløj.

Herrelandsholdet har taget brodden ud af IHF’s modediktatorer ved at spille i sorte strømper – men en blå lægvarmer? Aldrig i livet.

Så ser det meget smartere ud, at den er plastret til med sort tape…

Se også: Mikkels kammerat: Det røde kort er okay

Se også: For mange tabte hovedet i grim VM-kamp

Se også: ’Vi må vente med at skælde Mikkel ud'

91 kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste i sport
Seneste i sport
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere