Vraget Vardar-dansker: Hviler en sky over klubben

Jan Pytlicks nye arbejdsgiver er typen, som vil have en finger med i alt

Kim Rasmussen forventer, at Jan Pytlick får noget længere snor end ham selv af den magtfulde klubejer i Skopje. (Foto: Lars Poulsen)
Kim Rasmussen forventer, at Jan Pytlick får noget længere snor end ham selv af den magtfulde klubejer i Skopje. (Foto: Lars Poulsen)
Følg Håndbold

Meget tyder på, at pengemanden bag den professionelle håndboldklub Vardar Skopje, den russisk-fødte forretningsmand Sergey Simonenko,Simonenko har ambitioner om mere og andet, end bare at smide penge efter sit storstilede klubprojekt.

Inden den nu fyrede Kim Rasmussen kom til Skopje-klubben, viste Simonenko således flere gange eksempler på sit helt specielle ledelseskoncept, noget Rasmussen senere har beskrevet som ’management by fear’ - eller ledelse gennem frygt.

Her er Pytlicks nye klub

I forbindelse med fyringen af den montenegrinske træner Zoran Kastratovic i 2013 udtalte Simonenko sig ifølge Handball Planet som den eneste på vegne af klubben:

- Han er en god træner og en fantastisk person, men jeg har taget en beslutning og ønsker ikke at forklare den yderligere.

Til Vardar Skopjes efterfølgende Champions League-opgør mod Paris Saint Germain havde den bestemte russer skrevet sig selv på holdkortet som del af trænerstaben. Kampen igennem indtog Simonenko en plads på sidelinjen i konstant og heftig diskussion af de beslutninger, den vikarierende træner Andon Boskovski stod for.

Fyret dansk toptræner: Det er komisk og hul i hovedet

Kim Rasmussen bekræfter overfor Ekstra Bladet, at Simonenko er den absolutte leder i klubben.

- Det er ham, der træffer samtlige beslutninger i klubben. Han har en masse folk under sig, men der er ikke én eneste, der kan løfte en finger uden at have spurgt ham først. Med alt fra det økonomiske til det sportslige, der skal han have en finger med i spillet. Så kan man jo have sin mening om, hvorvidt det er sundt eller ej.

- Du har selv kaldt hans ledelsesstil ’management by fear’. Hvad dækker det over?

- Det er jo skyen, der ligger over hele organisationen. Det er jo Simonenko, der har bygget det hele op, så alle makker ret, fordi de ikke vil risikere at miste deres arbejde dernede.

- Men har han opbygget noget holdbart, der kan fortsætte, hvis han trækker stikket?

- Nej, nej, nej, det er slet ikke muligt med de budgetter. Det er jo et herrehåndboldhold med blandt andet Sterbik på mål, et damehold med verdensklassespillere og en fodboldklub, som formentlig har budget, som kan være med de fleste andre steder i Europa. Så det er jo voldsomme beløb, og det kan en by som Skopje slet ikke trække alene.

Ekspert: Jan Pytlick er meget modig

Kim Rasmussen afviser dog at det uortodokse engagement på sidelinjen skulle skyldes, at Simonenko ønsker at være træner selv:

- Nej, det har han ingen interesse i, men for ham er det at være håndboldtræner noget af det nemmeste, der findes. Så hvis han mener, der er behov for det, så er han ikke bange for at gå med på bænken. Det har han også gjort med dameholdet tidligere. Igen kan man så have sin egen mening om, hvorvidt man synes, det er sundt eller ikke er. Men det er den måde, det kører på.

- Hvilke konsekvenser har det så for Jan Pytlicks muligheder i Vardar Skopje?

- Jamen Pytlick er jo et kæmpe navn. Han er stort navn i Danmark og har gjort rigtig meget godt for dansk håndbold, men han er måske endnu større i udlandet. Så jeg tror ikke, vi ser Sergey på bænken. Der er ingen tvivl om, at Jan Pytlick får lov til at sætte sit præg på det, og jeg tror også, han får betydeligt længere snor, end jeg gjorde. Internationale klubber vil strække sig meget langt for at tilknytte Pytlick, så han skal nok få mere rolige forhold. Men så skal han altså også vinde.

Medie: Pytlick forhandler med storklub

Især præstationerne med det danske damelandshold vil tjene Pytlicks agtelse i klubben og hos bossen Simonenko. Endda i en sådan grad, at Kim Rasmussen mener, at Pytlick vil kunne fuldføre sin to-årige kontrakt som teknisk træner for Skopje-klubben.

- Der er ingen tvivl om, at man lytter til en mand, der har vundet OL og har vundet det antal medaljer, som han har vundet med damelandsholdet. Så han har et stort navn, og det bliver der lyttet til. Så jeg håber og tror på, at Pytlick fuldfører sin kontrakt dernede. I den her branche skal vi tro på os selv og hinanden, så det tror jeg på for Jan.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?